Výběr dřeva pro amazona modročelého

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2010 13:13
lucie89

XXX.XXX.40.77

dobrý den zanedlouho budeme mít doma nového člena rodiny amazonana modročelého a tak jsem o ně četla že jsou to šplhavý papoušci. Rozhodla jsem se že mu seženu nějaké to volné stání ale z přírodního dřeva a hledala ten správně tvarovaný strom u cesty jsem našla už odřezanou starší větev ale nevím z jakého stromu je neměla už listí jen suché pupeny....tak bych vás chtěla poprosit jestli náhodou nevíte o jaký strom se jedná abych amazonana jěště neotrávila..přikládám fotky děkuji za pomoc

29.7.2010 13:14
lucie89

XXX.XXX.40.77

další foto má uvnitř neco jako dužinu uprostřed dřeva

29.7.2010 13:16
lucie89

XXX.XXX.40.77

pokusila jsem se vyfotit i kůru větve ale je to jen z telefonu foták mi utopil prcek ve vaně když jsme ho fotili :-))

29.7.2010 13:19
lucie89

XXX.XXX.40.77

vůbec mě nenapadá co by to mohlo být ale všude kolem je to samý buk a dub a javor a lípa takže fakt nevím kdyby jste to někdo poznal prosím napište jestli je jedovatá nebo ne děkuji

29.7.2010 13:24
opalin

XXX.XXX.234.131

Myslim ze je to baza a moji agaci ju pekne ohryzavaju :D ale neh sa vyjadria skusenejsi.

29.7.2010 13:28
lucie89

XXX.XXX.40.77

děkuji za rychlou odpověd jen bych jěště něco napsala je to hladká kůra s takyvými jakoby krupičkami když byla suchá tak byla taková zašedlá a když ted zapršela šla hezky do hnědé nevipadala nijak zvláštně od těch stromů kolem jen když jsem ořezávala větívky tak jsem narazila na tu dužinu uprostřed dřeva a to mě docela vyděsilo aby to papouch nesněd a pak neumřel na otravu či co....

29.7.2010 16:44
ghumi

XXX.XXX.162.222

Dobrý den, na Vašem místě bych nehádala a papouškovi našla čerstvou větev ze stromu, který bezpečně poznáte a o kterém víte, že není jedovatý. Nastojí to za možné problémy!

29.7.2010 17:03
army

XXX.XXX.224.28

Dobrý den, nemusíte se ničeho bát. Ta větev, kterou jste vyfotila je z jasanu. Jasan není jedovatý a je to i celkem tvrdé dřevo. Často z mladých výhonů děláme píšťalky na Velikonoce, jelikož má dlouhé a hlavně rovné přírustky. Hned z první fotografie je poznat, že to je jasan díky jeho tipickému větvení (stejně tak jsou postaveny pupeny a vrcholový je veliký - pupeny ovšem na fotografii nejsou).Pokud máte ještě obavy, zadejte o googlu jasan ztepilý (Fraxinus excelsior) a podle obrázků poznáte. Ať se daří.

Army

1.8.2010 09:14
lorink.a

XXX.XXX.176.8

Nejlepší jsou větve z ovocných stromů!!!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík