Křepelka čínská - prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2010 22:39
pajaxy

XXX.XXX.159.26

Dobrý den,

mám na vás dotaz, odchoval jsem pod křepelkou dvě mladé, letos jsem je začal teprve chovat, hned první hnízdění se zadařilo, měl jsem obrovskou radost, když jsem viděl ty malé čmeláčky, nyní jim jsou dva měsíce a začaly padat na nohy obě dvě mladé, nevíte čím to může být?? A pak ještě samička občas nemůže snést vajíčko, jednou jsem ji musel masírovat bříško a podruhé jsem musel opatrně dokonce vajíčko vytlačit, to bylo bez skořápky, jen kožovitý vak, davam skořápky, grit, vitaminy do vody. Poraďte, nevím stáří slepičky, koupil jsem ji ve zverimexu. Děkuji

3.8.2010 21:56
docid

XXX.XXX.172.5

pajaxy napsal(a):
Dobrý den,

mám na vás dotaz, odchoval jsem pod křepelkou dvě mladé, letos jsem je začal teprve chovat, hned první hnízdění se zadařilo, měl jsem obrovskou radost, když jsem viděl ty malé čmeláčky, nyní jim jsou dva měsíce a začaly padat na nohy obě dvě mladé, nevíte čím to může být?? A pak ještě samička občas nemůže snést vajíčko, jednou jsem ji musel masírovat bříško a podruhé jsem musel opatrně dokonce vajíčko vytlačit, to bylo bez skořápky, jen kožovitý vak, davam skořápky, grit, vitaminy do vody. Poraďte, nevím stáří slepičky, koupil jsem ji ve zverimexu. Děkuji

odchoval jste pod slepiškou dvě mladé a letos jste je začal chovat? trochu tomu nerozumim. Ohledně padání na nohy, můj děda řikával že musijou mít teplo na nohy. V zimě. Ale v tuto dobu... asi bych to viděl málo vápníku. Takže bych dělal michanici, do ni dkořápky z vařeného vajička nasekat skoro na prach, naškrabat do toho sepiovku a posipat vytamínem. Nic jiného mě nenapadá.

3.8.2010 22:29
zbosace

XXX.XXX.167.44

Skúste AD3, menšie dávky, opakovane, plus opatrne vápnik v akejkolvek forme, či už vyššie zmieňované škrupiny, vápenný grit či niektorý z kalciových preparátov. Po niekolkých dňoch ešte vit E. Dobré by bolo v čase odchovu do odchovnej zmesy pridávať Roboran a Plastin plus jemne drtené vajcové škrupiny. Ak vtáky nemajú možnosť slnenia a strava je nevyvážená može dojsť k takýmto stavom. Bez optimálneho prísunu vitD je využitie vápnika pre organizmus nerentabilné. Iné by bolo ak im opuchajú klbiky. To by naznačovalo dnu a tu by sa tak isto musela upraviť krmná dávka.

4.8.2010 14:32
pajaxy

XXX.XXX.74.154

S tím, že jsem letos začal chovat jsem chtěl říct, že nemám moc velké zkušenosti, je to můj první pár, který jsem si pořídil na jaře a který již v první snůšce vyseděl dvě mladé křepelky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík