Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2010 17:34
pavel33

XXX.XXX.114.242

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo kroužku je tyto hrdličky a jakou velikost používá?Já jsme na internetu našel velikost kroužku pro exoty o průměru 5,5mm, ale zdá se mě to malé.

12.8.2010 18:30
tragopan

XXX.XXX.114.160

Dobrý den, kroužek 6.
Zdraví Míla

13.8.2010 14:02
zbosace

XXX.XXX.83.182

Mohli by ste toto téma rozšíriť o fotky Vašich chovancov- mutácii? Ďakujem.

14.8.2010 15:13
pavel33

XXX.XXX.114.242

Mě by zajímalo co je to přesně za mutaci?Je to můj první pár hrdliček.A jestli by mohly mít kroužek o průměru 6,5mm?

14.8.2010 21:55
zbosace

XXX.XXX.80.158

Mala by to byť červená s fialovou hlavou, biely krčný pásik. Pásik može byť aj jemne strieborný alebo čierny. Ja ak krúžkujem, tak kružkamy na korely. Tie čo boli odporučané v katalogu u predajcov kružkov sa na nohe nedajú otočiť a vták určite trpí. Ale asi sú to 6,5 .

15.8.2010 10:56
pavel33

XXX.XXX.114.242

Ještě bych se rád zeptal jestli jim mohu dávát hrách?A jestli jim dávate močené a naklíčené krmení?A co používáte jako stelivo do hnízda?Já jim dal seno.

7.10.2010 20:21
zbosace

XXX.XXX.233.188

Samička - kombinácia modrej a červenej kapratej, po chocholatom otcovi.

7.10.2010 20:28
zbosace

XXX.XXX.233.188

žltá bielokosá s bielym krčným pásikom

7.10.2010 20:42
zbosace

XXX.XXX.233.188

K tej prvej fotografii, neviem či sú to phaeo alebo bielochrbté.

7.10.2010 22:10
mitraton

XXX.XXX.40.96

Dobrý večer,

Rád bych se zeptal,zda máte někdo v chovu hedvábné hrdličky, přivezl jsem si ze zahraničí pravděpodobný pár hedvábných hrdliček(letošní) a tak mě zajímá, zda je skutečně hedvábnost dominantní, jak se uvádí například ve foru u holubů.

Jaké máte s hedvábností hrdliček zkušenosti?

Děkuji.

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba

11.10.2010 23:02
mitraton

XXX.XXX.40.96

Dobrý večer, koupil jsem v zahraničí hrdličky chocholaté a hedvábné. Příští rok se pokusím o kombinaci obou mutací.

Chováte někdo takovéto hrdličky, popřípadě také kudrnaté? Děkuji za reakce.

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba

foto chocholaté

11.10.2010 23:25
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

Krizenec - Hrdlicka chichotava (biela) x Holub Kosicky kotrmeliak (biela straka)

12.10.2010 08:10
zbosace

XXX.XXX.93.170

Je to určite zaujmavosť ale ja sa tejto mutačnej zmeny dosť obávam, lebo je možné ju dotiahnuť do takých extremov, že to končí týraním zvierat. Mám na mysli zvyšovanie hodvábnosti peria=strata schopnosti lietať, neprimerané predlžovanie dlhého peria, rázštepy dlhého peria, degenerácia perových folikulov a iné zdravotné komplikácie, ktoré možu z týchto lietavých vtákov urobiť po podlahe pobehujúce ,,sliepky". Mal som tieto hrdličky v chove ale som sa ich vzdal keď sa nemohli ani preletieť po miestnosti a ak chceli vynakladali obrovskú námahu, ktorá ich tak vyčerpala že sa im po niekolkých pokusoch už ani nechcelo chodiť. Mal som i chochlaté,teraz mi zostali len štepáci a dosť ma to prekvapilo, lebo pri kúpe mi tvrdili že mutácia je dominantná. I po spárení dvoch štepákov mi žiadny chochláč nevznikol. Z chochlatých sú najkrajšie biele a červené s fialovou hlavou. Som rád že sa to tu trochu rozbehlo a že sa tu dávajú fotky z vlastných chovov. A čo takto hrdličky čierne?? Má ich už niekto? Alebo aký stupeň tmavnutia sa Vám doteraz podaril?

12.10.2010 08:53
rve

XXX.XXX.205.4

zbosace napsal(a):
Je to určite zaujmavosť ale ja sa tejto mutačnej zmeny dosť obávam, lebo je možné ju dotiahnuť do takých extremov, že to končí týraním zvierat. Mám na mysli zvyšovanie hodvábnosti peria=strata schopnosti lietať, neprimerané predlžovanie dlhého peria, rázštepy dlhého peria, degenerácia perových folikulov a iné zdravotné komplikácie, ktoré možu z týchto lietavých vtákov urobiť po podlahe pobehujúce ,,sliepky". Mal som tieto hrdličky v chove ale som sa ich vzdal keď sa nemohli ani preletieť po miestnosti a ak chceli vynakladali obrovskú námahu, ktorá ich tak vyčerpala že sa im po niekolkých pokusoch už ani nechcelo chodiť. Mal som i chochlaté,teraz mi zostali len štepáci a dosť ma to prekvapilo, lebo pri kúpe mi tvrdili že mutácia je dominantná. I po spárení dvoch štepákov mi žiadny chochláč nevznikol. Z chochlatých sú najkrajšie biele a červené s fialovou hlavou. Som rád že sa to tu trochu rozbehlo a že sa tu dávajú fotky z vlastných chovov. A čo takto hrdličky čierne?? Má ich už niekto? Alebo aký stupeň tmavnutia sa Vám doteraz podaril?

Trochu nechápu Vaši polemiku ohledně chocholaté vlohy… u kanárů dominantní je, pokud je i u hrdliček, tak nikdy nemůžete mít štěpáky a snaha párovat dva nechocholaté vám zajisté nikdá chocholatého jedince nepřihraje…:-)

12.10.2010 20:07
zbosace

XXX.XXX.93.170

Do dedičnosti chocholky vidím ako hus do flašky, takže nemožem oponovať. Držal som sa len toho čo mi povedal ,,chovatel" od ktorého som kupoval. Takže nevylučujem že máte pravdu Vy a nie on. Bohužial, od vtedy prešlo zopár rokov a ja som ho už viac na burze nestretol, takže si to už nemožem nechať vysvetliť. Nehovoriac o cene, ako čerstvá novinka minimálne 10x prevyšujúca tú dnešnú. Ale to už by bola iná debata.

Vaňa.

29.6.2017 16:46
Vaňa.

XXX.XXX.150.165

zbosace napsal(a):

Chocholaté jsou pěkné i tyhle.

Vaňa.

29.6.2017 16:51
Vaňa.

XXX.XXX.150.165

O černých jen slýchávám, ale v životě jsem je neviděl. Ani na fotce.
Ale věřím že je možné je vyšlechtit. Na fotce je divoká hrdlička asi šmrnclá domácí.

29.6.2017 17:27
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Předpokládám, že se jedná o Hrdličky chechtavé straky, jsou letošní, černý kroužek nevýrazný až neviditelný!Druhé foto matka!

Lipsi

3.7.2017 13:37
Lipsi

XXX.XXX.159.139

Prosím vás, co je toto za mutaci? Děkuji.

Lipsi

3.7.2017 13:37
Lipsi

XXX.XXX.159.139

Ta vlevo.

Neregistrovaný uživatel

4.7.2017 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.5

Nevyznám se v barvách hrdliček, ale myslím že by to mohla být skořicová, nebo phaeo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík