já počkám až samička zasedne na vajička, pak samca dám bokem. I přes to, že mám před hnízdem špalky aby sameček nerušil samičku, se sameček občas ukáže před hnizdem a samička ho odhání. Takle může v klidu sedět. Když se vylíhnou, ráno posbirám mladý se samičkou a dám je bokem do klícky a tam vklidu rostou. Zrovna inzeruji 4 samičky. Ze sedmi kůsů 5 samic. Žeby se to obrátilo a bylo by víc samic než samců?
s dvouma, či třema samicemi s jedním samceb ty to možná šlo, ale vyzkoušené to nemám. Mám dva páry které jsem nedávno zazimoval. Oba páry do nové klece jsem tam dal společně. Samci se napadali takže jsem je musel oddělit. Při takové ploše jakou máte vy, bo to možná šlo. Když budete mít na zemi plno klád a haluzí aby se samci neviděli.
blog92
napsal(a):
Prosim vás, je možne chovat křepelky čínské ve větším množství o rozloze 5x2,5x3 m???
Čínské křepelky jsou monogamním druhem a proto se chovají jen po párech. V létě (v toku) se dospělí kohoutci napadají a perou se spolu i slepičky. Oplozenost vajec je nízká, slípky nemají klid na sezení a často se stane, že si vyhlédnou jedince, kterého pak společně uštvou a uklovají.
Jiná situace je ale v zimě a také u mladých jedinců. Tam je naopak vhodné je sloučit. Po dvou, třech dnech oťukávání si udělají jasno v hierarchii a pak už je klid. V hejnku se vzájemně zahřívají (stejně tak je tomu i v přírodě) a lépe pak přečkají mrazy a útrapy naší zimy. Na jaře je ale nutné opět je včas rozdělit po párech.
PS: společné zimování venku mám lety vyzkoušené a jen doufám, že se do mne za tuto radu opět nezačnou navážet "panelákoví ochránci zvířat".
nevim na koho padla otázka. Já měl v hnízdě 9 vajiček, 7 kuřat jsem posbíral po vylíhnutí z toho 5 slepiček a 2 samečkové. Nevim jestli se obrací doba, kdy bude převaha samic. Druhé hnízdo 3.4. Samice byli hned pryč i za viší cenu. Přišti rok se uvidí jestli mladí zdědili schopnost vícesamičích odchovů.