Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2010 13:36
pavelloun

XXX.XXX.48.26

Potřeboval bych poradit. Přivezl jsem mládě korely (nejspíš samečka), ale to není jisté. Jedná se o bělohlavou straku, jestli se to dá tak nazvat. Zde je fotka http://www.1inzerce.cz/inzerce/zvirata/ptaci-papousci. Je to inzerát z 6.7.2010 v 11:11h. Je to ta první na fotce. Omlouvám se jestli jsem se spletl v tom názvu mutace. Rodiče byly bělohlavá straka a přírodní. Co samec a co samice nevím. Ctěl bych se zeptat jaký bych mohl pořídit protějšek, abych dosáhl podobných odchovů jako je ta na fotce.
Existují www stránky, kde je zhruba pospána genetika papoušků? Stránky gen. kalkulačky znám, ale jsem z toho trochu zmatený. Popř. je tu chovatel, který by mi mohl jako laikovi základy genetiky vysvětlit? Děkuji za příspěvky. S pozdravem Pavel Loun. Děkuji za opovědi. Vkládám foto rodičů, nevěděl jsem, že to na nemodr. fóru nejde.

17.8.2010 14:06
pavelloun

XXX.XXX.48.26

Foto dovezeného potomka a chtěl bych dosáhnout podobných odchovů.

17.8.2010 14:09
bartrand

XXX.XXX.203.180

Vypadá to na bělohlavou straku. Jestli máte záje ozvěte se na bartrand@ymail.com. Vysvětlil bych vám ty základy genetiky co vím, jak jsem psal na nemoderce.

17.8.2010 15:06
atobajus

XXX.XXX.175.250

Bělohlavá je u korel vlastně modrá mutace. Takže i dědičnost je stejná. Pokud chcete dosáhnou u odchovu bělohlavé korely tak jí dejte bělohlavého partnera případně normálního ale štěpitelného na bělohlavé. To znamená takového u kterého byl jeden z rodičů bělohlavá korela.

17.8.2010 15:26
pavelloun

XXX.XXX.48.26

1) Píšete, že mám dát bělohlavého partnera? Jen bělohlavého nebo bělohlavou straku?
2) Pokud dám přírodní štěpitelnou na bělohlavou, tzn. jeden z rodičů bělohlavý, musí to být jen jeden z rodičů? Co se stane, když budou bělohlavý oba?
3) Ten potomek, kterého mám štěpí na co?

17.8.2010 15:52
atobajus

XXX.XXX.175.250

pavelloun napsal(a):
1) Píšete, že mám dát bělohlavého partnera? Jen bělohlavého nebo bělohlavou straku?
2) Pokud dám přírodní štěpitelnou na bělohlavou, tzn. jeden z rodičů bělohlavý, musí to být jen jeden z rodičů? Co se stane, když budou bělohlavý oba?
3) Ten potomek, kterého mám štěpí na co?

1) pokud Vám jde o odchov strak tak dejte straku

2)když budou bělohlavý oba v páru tak odchov je 100% bělohlavý a přírodní štěpáci tam nebudou

3)bělohlavá korela kterou máte doma neštěpí dle Vašich informací o rodičích na nic. Pokud ovšem třeba jeho otec nebyl štěpák do lutin nebo albin. Pak je možnost že může štěpit i jeho syn

17.8.2010 16:16
pavelloun

XXX.XXX.48.26

Chápu to tedy správně, že co se týče těch rodičů, musel do bělohlavých štěpit ten přírodní, když bělohlavá straka (což je druhý rodič) neštěpí di ničeho?

Přidejte reakci

Přidat smajlík