Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2010 13:41
kaspi

XXX.XXX.26.42

Mohu se zeptat jaké je pohlavý tohoto kusu Děkuji

23.8.2010 14:21
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

kaspi napsal(a):
A jiný jedná se o pár??smajlík

1,0 v levo ale je to kříženec límcový větší a límcový jižní na pravo 0,1

23.8.2010 14:31
kaspi

XXX.XXX.26.42

Děkuji a jste si jistý??? tak to asi budu muset sehnat nového samce :-(

23.8.2010 19:59
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

toto je čištý barnard límcový jižní

23.8.2010 20:02
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

a čistý barnard límcový větší ( toto je ilustrační foto ja tyto nechovám mam pouze jižní)

23.8.2010 20:03
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

kaspi napsal(a):
Mohu se zeptat jaké je pohlavý tohoto kusu Děkuji

tento vypadá na 1,0 ale není to jisté kdyby bylo lepší foto tak by to bylo přesnější

24.8.2010 15:18
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

jižní

24.8.2010 15:20
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

adam.cizinsky napsal(a):
jižní

nejdou mi sem dát fotky nevím proč

24.8.2010 17:25
pipin

XXX.XXX.172.5

Dobrý den, nejsem sice, až tak velky odborník limcových, ale z jižním limcovým nemá ani jeden pták na fotce nic společného. Kdysy jsem choval jižní a vím, že jižní ma mít břicho žluté a hlavu musí mít čistou, ani jediné pírko červené na čele.Pokud se objeví na čele červené pírko, už pták nemá nic společného z jižním limcovým. Na fotce je celozelený kus a klasický půlený pták. Chovu zdar.

24.8.2010 19:06
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

pipin napsal(a):
Dobrý den, nejsem sice, až tak velky odborník limcových, ale z jižním limcovým nemá ani jeden pták na fotce nic společného. Kdysy jsem choval jižní a vím, že jižní ma mít břicho žluté a hlavu musí mít čistou, ani jediné pírko červené na čele.Pokud se objeví na čele červené pírko, už pták nemá nic společného z jižním limcovým. Na fotce je celozelený kus a klasický půlený pták. Chovu zdar.

a jak mi vysvětlíte že mám pár jížních a samice má trochu červených peříček nad zobákem a přitom to je krásná čistá forma smajlík

24.8.2010 21:31
kaspi

XXX.XXX.26.42

Takže tento barnard je normální čistá forma????? Děkuji všem za odpovědi

24.8.2010 22:36
pipin

XXX.XXX.172.5

Dobrý večer, na fotce je barnard limcový větší půlená forma. Už ve staré knize od pana Vašíčka jsou fotky limcových a každý starší chovatel řekne, jaký je rozdíl mezi limcovým větším a jižním. Ikdyž vaše samice Má pár pírek červených na čele, jedná se o křížence z větším, ale protože na ni máte čistého samce jižního, znejvědší pravděpodopností padají jižní ptáci. Vžádném případě Nikomu z Vás nechci hanit ptáky, ale dotaz chovatele byl co má za formu a já napsal svůj názor. Pokud jsem se zmýlil, tak se všem omlouvám, ale píši z vlastní zkuženosti, kdy nebyla ještě nadvláda mutací, ale mohli jsme se kochat přírodně zbarvenými ptáky. Chovu zdar.

25.8.2010 08:40
daktari

XXX.XXX.170.46

Dobrý den, podle mého názoru je na první fotce samec, na druhé pár. Co se týká jižních, může se na čele objevit několik malých červených pírek u starších ptáků, min 4-5-ti letých a není to na závadu. Stejně jako u celozelených nejsou všechny kusy stejně sytě zelené až mezi nohy. Tzv půlení ptáci se dají normálně použít do chovu, ale asi by bylo vhodné takové kusy párovat s více zelenými jedinci. Sám jsem měl pár, kde samec byl půlený, samice hodně zelená a mladé byli nádherně zelení, tmaví až mezi nohy. Za tři roky odchovů bylo pouze jedno mládě půlené.
Chovu zdar.

25.8.2010 09:12
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

pipin napsal(a):
Dobrý večer, na fotce je barnard limcový větší půlená forma. Už ve staré knize od pana Vašíčka jsou fotky limcových a každý starší chovatel řekne, jaký je rozdíl mezi limcovým větším a jižním. Ikdyž vaše samice Má pár pírek červených na čele, jedná se o křížence z větším, ale protože na ni máte čistého samce jižního, znejvědší pravděpodopností padají jižní ptáci. Vžádném případě Nikomu z Vás nechci hanit ptáky, ale dotaz chovatele byl co má za formu a já napsal svůj názor. Pokud jsem se zmýlil, tak se všem omlouvám, ale píši z vlastní zkuženosti, kdy nebyla ještě nadvláda mutací, ale mohli jsme se kochat přírodně zbarvenými ptáky. Chovu zdar.

křížená neni má krásnou tmavou zelenou na kterou navazuje sitě žlutá a ty pírka tam má asi 3-5 víc ne a v knihách se uvídí že i jižní mohou mít červené čelo

25.8.2010 09:14
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.21

adam.cizinsky napsal(a):
křížená neni má krásnou tmavou zelenou na kterou navazuje sitě žlutá a ty pírka tam má asi 3-5 víc ne a v knihách se uvídí že i jižní mohou mít červené čelo

nejdou mi sem dát fotky tak alespoň odkaz na můj web: http://www.dlvpapousci.estranky.cz/fotoalbum/barnadr-limcovy-jizni/

Přidejte reakci

Přidat smajlík