Dobrý den,
V sobotu 12.9.2010 jsme navštívili s chovateli ze Soběslavi a z Rakouska burzu v Monoru. Burza mě velice nadchla. Neskutečné množství prodávajících, zvířat, všeho možného, prostě paráda. Kvalita dle mého názoru míchaně průměrná, horší, ale i velmi dobrá. Ceny jsou buď přiměřené, podobné našim, někdy přehnané, ale většinou však přijatelné. Velké množství holubů mnoha pleme, spousta drůbeže, poměrně vysoké zastoupení papoušků, exotů, ptáků všeobecně, prodej štěňat, koček, přenosek, krmení, produktů všeho typu, zakrslá prasátka, králíci,morčata(terarijní zvířata, raby, exotická zvířata), co jen člověka napadne, výběr veliký, paráda. Trh je již od rozbřesku(po čtvrté hodiny ráno) velmi naplněn a postupně se plní dále. Někteří prodejci pravděpodobně jsou na trhu již od soboty, protože stojí auta v řadách a zvířata vyndavají do klecí před auty při prvním světle. Spoustu beterek lze koupit již za tmy, kupuje se už za tmy, většinou se však monitoruje, co kde je, aby se mohlo zavčasu a za světla vrátit se k místu, kde je něco zajímavého. Co se nekoupí hned a jde se dál se poté těžko hledá, velikost trhu je podle mého odhadu asi jako 5-6 fotbalových hřišť(nejsem fotbalista ). Jak člověk chodí kolem osmi hodin, nefotí, raději je třeba koukat, hledat a procházet. Přesto jsem něco nafotil, jen to, co jsem právě chtěl a zdaleka ne všechno, pár fotek přesto přiložím. Fotit by se dalo celý den, ale rozhodně doporučuji se do Monoru podívat osobně. Stojí to za to. Počasí se povedlo a burza mě opravdu velmi nadchla. Doporučuji všem, každý si jistě přijde na své. Vstup 300 Ft (zhruba 30Kč), Auto s řidičem myslím 1000 Ft (100Kč).
S chovatelským pozdravem
Martin Záruba
Poslední foto, přispějte někdo další fotografiemi z Monoru, jistě budete mít lepší kvalitu, než já z mobilního telefonu a více úlovků Chovatelé ze Slovenska a z Čech, ukažte, co jste nafotili...