Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2010 22:59
zbosace

XXX.XXX.170.95

Že by svetlomodrá perlová opalína- samička?

22.11.2010 21:50
songstr

XXX.XXX.196.183

zbosace napsal(a):
Že by svetlomodrá perlová opalína- samička?

mohu také poprosit o určení mutace těchto andulek? jsou to poslední letošní mladé od pár žlutohlavá zelenožlutá opalinová perlová samička + modrý žlutohlavý sameček a vyšly z toho tyto mladé jsou bílé s černým okem a mají žluté hlavičky ocásky trošku i křídla a žlutý nádech po celém těle

22.11.2010 21:51
songstr

XXX.XXX.196.183

songstr napsal(a):
mohu také poprosit o určení mutace těchto andulek? jsou to poslední letošní mladé od pár žlutohlavá zelenožlutá opalinová perlová samička + modrý žlutohlavý sameček a vyšly z toho tyto mladé jsou bílé s černým okem a mají žluté hlavičky ocásky trošku i křídla a žlutý nádech po celém těle

2

23.11.2010 09:22
saluki

XXX.XXX.38.103

ahoj, rodiče jsou modří žlutohlaví perloví,že? Na tom světle je to dost špatně vidět, ale je to nejspíš modrá dvoufaktorová perla. Tahle kombinace rodičů mi je dává takřka v každém hnízdě. Někdy mají modrý nádech jindy jsou postupem času po přepeření takřka celí smetanoví až žlutí.

Přikládám fotku dvou sourozenců s rodičem

23.11.2010 09:24
saluki

XXX.XXX.38.103

Omlouvám se, nečetla jsem pozorně, že jste uvedl rodiče. V každém případě se setkaly dvě perlové vlohy.
Ještě s modravým nádechem, nevím, zda to na fotce bude vidět

23.11.2010 10:41
songstr

XXX.XXX.196.183

díky moc za radu a upřesnění asi to tak bude protože v předešlém hnízdě bylo i několik fialových a modrých perlových a teď tohle zajímá mě co by vzniklo zpárováním 2 takových 2faktorových perlových andulek jaké by pak vyšly mladé zkoušela jste to?

23.11.2010 10:49
saluki

XXX.XXX.38.103

Jistě Vám poradí někdo další .

Nezkoušela, snažím se nepárovat andulky stejných barev u složitějších kombinací, všeobecně se traduje, že se rodí slabší mláďata. Ani jsem takovou andulku dál do chovu nikdy nepoužila, kapacita je omezená a mě perlová kresba v dobrém slova smyslu díky své dominanci jen trestá . Pokud to zkusíte, dejte vědět.

23.11.2010 11:20
songstr

XXX.XXX.196.183

máte prvadu také se mi teď urodilo strašně mmoc perlových i když většinou v moc pěkných barvách pro příští sezonu se chci zaměřit na žlutohlavé a žlutolící opalinové v pěkných barvách no uvidíme co se povede každopádně ty 2f perly kdyžtak skusím nechat a uvidíe co z nich vyjde už mám jednu takovou samičku z prvního hnízdění když vylétla byla celá bílá jen se žlutou hlavičkou a ted po přepeření má krásně jasně žlutou havičku a žlutavá pírka po celém těle je moc pěkná

23.11.2010 11:33
saluki

XXX.XXX.38.103

neberte to prosím jako výtku nebo poučku, jen opravu. Nepoužívá se název žlutolící opalinová, neboť andulka mající tyto vlohy je označována prostě jen jako žlutohlavá.

23.11.2010 11:38
songstr

XXX.XXX.196.183

saluki napsal(a):
neberte to prosím jako výtku nebo poučku, jen opravu. Nepoužívá se název žlutolící opalinová, neboť andulka mající tyto vlohy je označována prostě jen jako žlutohlavá.

jasně díky moc

Přidejte reakci

Přidat smajlík