Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.9.2010 15:36
hali

XXX.XXX.59.156

zdravím. kamarád by chtěl nějakého alexandra a jelikož nemá net,tak se ptám za něj. rozhoduje se mezi vousatým malým a rudohlavým. jelikož bydlí v panelovém bytě, tak by neměl být moc hlučný. mohl by si párkrát zařvat,ale ne každou chvíli. cenu by dal tak 1500-2000Kč i s DNA. mělo by to být ručně dokrmené mláďě. osobně jsem mu poradit nemohl,protože s alexandrama nemám zkušenots. snad porádí odbornící, popř. foto. předem děkuji za reakce Martin

nikolas

22.9.2010 22:48
nikolas

XXX.XXX.142.65

Co se týče hlučnosti tak to z těchto tří druhů jednoznačně vyhrává rudohlavý. Tento druh nekřičí vůbec a nejčastěji se projevuje zvukem podobným pískání. Jeho hlas je i trochu melodický.
Vousatí mají dost silný a nepříjemný hlas, ale křičí dost málo, většinou ráno a večer a když nastává doba krmení.
Alexandry malé nemám, ale brácha měl kdysi doma v kleci ochočenou samici a kvůli častému a pronikavému křiku ji musel dát pryč.
Co se týče ceny tak do těch 2 tisíc by jste se možná vlezl u al. malého ale jen přírodního. Malí a vousatí se prodávají od 1500 do 2500 neochočení a taky záleží na stáří a jestli jsou chovní. Takže u ochočených a s DNA musíte počítat s cenou vyšší.

23.9.2010 10:02
saluki

XXX.XXX.38.103

Ahoj, chovám alexandry malé a rudohlavé. Malí hlídají jako psi,jakmile se objeví poblíž cizí osoba, spustí pěkný povyk, jejich hlas je pronikavý. Alexandři rudohlaví mají velice melodický projev, tak o polovinu tišší. Jsou více plašší, takže ručně dokrmené mládě je jistě správná volba. Jen si myslím, že těžko seženete mládě, navíc s DNA, do Vámi uvedené ceny.

23.9.2010 19:20
hali

XXX.XXX.59.156

Nikolas a Saluki- vřele díky za reakce. vyřídil jsem mu to. a kdyby se teda rozhodl pro to ručně dokrmené mláďě toho rudohlavého, s tím DNA,s jakou cenou by teda měl počítat? a vy Nicolas dokrmujete nějaké mláďata? jaká by mu vyhovovala klec? byl by u něj denně pouštěný. předem děkuji za reakce a fotky. S pozdravem hali

23.9.2010 22:13
saluki

XXX.XXX.6.82

Dobrý večer, bohužel ve svém okolí neznám nikoho, kdo by u alexandrů rudohlavých nechával dělat DNA, a vzhledem k tomu, že alexandři rudohlaví bývají dobří rodiče, dokrmuje mláďata převážně člověk, který se věnuje chovu papoušků na mazlíky, takže také bývají méně častí než některé jiné druhy, ale určitě i v místní inzerci na nějakou takovou nabídku narazíte. Cenu odhaduji do 3000,-.:-)

nikolas

23.9.2010 22:16
nikolas

XXX.XXX.142.65

Ručnímu dokrmování se nevěnuji jak z časových důvodů tak i proto, že bych si na to netroufnul. A s chovem alexandrů jsem začal teprve před několika málo lety, takže letos na jaře se mi poprvé podařilo odchovat vousaté a u rudohlavých zatím na úspěch čekám.

24.9.2010 08:01
saluki

XXX.XXX.6.82

pro Nicolas: Jak velcí jsou alexandři růžoví vousatí dřevorubci? :-)

nikolas

24.9.2010 15:48
nikolas

XXX.XXX.142.65

Co jsem slyšel od kolegů co je mají tak jsou to dost velcí dřevorubci. Já to ale můžu potvrdit tak na 50%. Mám totiž dva páry a u obou jsem měl kmenové budky a zatímco jeden pár co vyvedl mladé ji nechal nedotčenou tak druhý pár ji totálně zdemoloval. U druhého páru to ale bylo možná tím, že nehnízdil tak se bavil demolováním budky. Ale bidla poctivě likvidují oba páry, v tom jsem u nich rozdíl nenašel.

24.9.2010 20:41
hali

XXX.XXX.59.156

Nikolas- dík. ještě bych se chtěl zeptat. kámoš někde četl,že se jako mazlíčci chovat můžou,ale nějak extra by to nedoporučovali.. proč? jsou takto povahově dobří v tomto směru? jinak ta cena 3000Kč byla s DNA nebo bez? díky měj se a přeji hodně chovatelských úspěchů. jestli máš icq,tak ho sem můžeš napsat a já si tě přidám a můžem pokecat. měj se. čau

nikolas

24.9.2010 23:28
nikolas

XXX.XXX.142.65

Co se týče ochočených papoušků nemám žádné zkušenosti takže nemůžu radit proč někdo vousaté na ochočení nedoporučuje. Ale nevěřím tomu, že by se na ochočení nehodili. Pokud je pták opravdu krotký a ne jen polokrotký tak je úplně jedno o jaký jde druh.
S tou cenou si myslím, že ty 3 tis. jsou spíš spodní hranice. Záleží vždy na prodávajícím, někdo se spokojí s menší cenou a někdo chce víc.

25.9.2010 19:49
hali

XXX.XXX.59.147

nikolas dík. a kdybys ještě něco zjistil,dej věděd. dík.ahoj

26.9.2010 23:12
satelit

XXX.XXX.196.123

Mám osobně ochočeného alexandra malého - lutino a na hlučnost si nestěžují.Jedině je hlučný ,když začně kecat co se naučil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík