Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2010 16:48
jitka18

XXX.XXX.134.176

Dobrý den,
může mi prosím někdo sdělit, jaké má zkušenosti s kontrukcí voliér z hliníkového profilu 20x20x1,5 a s použitím plastových spojek? Není profil příliš tenký? Mám v úmyslu stavbu kontrukce venkovních výletů o rozměrech 4mx3m x 2m + 3 ks 4mx1mx2m a použití svař.pletiva 1,9 x 1,9x 1,4. Děkuji za názory. JB

27.9.2010 17:08
jurin

XXX.XXX.90.180

vůbec bych se toho nebál, sám jsem měl strach jestli spojky budou držet profil pevně pohromadě ale je to úplně bez problémů. Dokonce je musíte do profilů zasunout hrubou silou tak, že už nejdou ani vytáhnout. Pokud bude konstrukce voliéry dobře promyšlená a vystužená tak by neměl být problém.

27.9.2010 17:23
nintendo4

XXX.XXX.81.19

Za sebe můžu říct že už nikdy,na pohled vypadají hezky,ale jak mile s ní sem tam pohnete a nemáte ji pevně na jednom místě kde ji stavíte tak se spojky vymačkají a hýbe se to..smajlíkJá už jedině železo,sice se musí natřít,ale je o polovinu levnější a drží i při případném přesunu,což bych s hliníkem neriskoval..smajlík..

27.9.2010 23:53
lubo777

XXX.XXX.102.205

nintendo4 napsal(a):
Za sebe můžu říct že už nikdy,na pohled vypadají hezky,ale jak mile s ní sem tam pohnete a nemáte ji pevně na jednom místě kde ji stavíte tak se spojky vymačkají a hýbe se to..smajlíkJá už jedině železo,sice se musí natřít,ale je o polovinu levnější a drží i při případném přesunu,což bych s hliníkem neriskoval..smajlík..

Ale prosím vás,kam by přesouval čtyřmetrové výlety!?
smajlík
Jen do toho!

28.9.2010 14:23
jitka18

XXX.XXX.134.176

Díky za názory, s přesouváním opravdu nepočítáme, konstrukce by měla být připevněna ke zděnému "domku" se zálety. Spíš mám obavy, zda je profil 20x20 dostatečný pro rozměrné voliéry, konstrukci stávajících mám ze železa 40x20. JB

30.9.2010 20:17
lubo777

XXX.XXX.0.0

jitka18 napsal(a):
Díky za názory, s přesouváním opravdu nepočítáme, konstrukce by měla být připevněna ke zděnému "domku" se zálety. Spíš mám obavy, zda je profil 20x20 dostatečný pro rozměrné voliéry, konstrukci stávajících mám ze železa 40x20. JB

s rozměrem profilu problém není,ale je třeba na kazdý metr délky udělat stojku,tedy profil horizontálně,aby nedošlo k prohnutí.

4.10.2010 10:18
daktari

XXX.XXX.170.46

Dobrý den, taky bych se toho nebál, voliéry z hliníku vypadají moc hezky. A neděláme to na opice že.... Jen podle mne jde o to, jestli chcete dělat dvojité pletivo mezi jednotlivými výlety, tak 20mm je velmi málo a v podstatě se ta pletiva dotknou a ztratí to smysl. V tom případě bych volil profil min 30mm, který je také na trhu i se spojkami. 30mm je podle mne naprosto ideální na konstrukce větších rozměrů jak píšete. A co se týká černeého kovu, to natírání je trochu otravné a musí se obnovovat, pokud se to dá pozinkovat, celková cena je pak srovnatelná se silnějším hliníkem, který je bez údržby.. Hodně zdaru při stavbě.:-)

4.10.2010 19:43
kodera

XXX.XXX.13.182

daktari napsal(a):
Dobrý den, taky bych se toho nebál, voliéry z hliníku vypadají moc hezky. A neděláme to na opice že.... Jen podle mne jde o to, jestli chcete dělat dvojité pletivo mezi jednotlivými výlety, tak 20mm je velmi málo a v podstatě se ta pletiva dotknou a ztratí to smysl. V tom případě bych volil profil min 30mm, který je také na trhu i se spojkami. 30mm je podle mne naprosto ideální na konstrukce větších rozměrů jak píšete. A co se týká černeého kovu, to natírání je trochu otravné a musí se obnovovat, pokud se to dá pozinkovat, celková cena je pak srovnatelná se silnějším hliníkem, který je bez údržby.. Hodně zdaru při stavbě.:-)

Zdravim, stavim nove voliery a resim jaky profil pouzit. Jestli dat 2x profil 20mm k sobe aby byla dostatecna mezera mezi dvojitym pletivem. Pisete, ze se prodavaji spojky i na profil 30mm to by bylo super. Pokousel sem se sehnat prave spojky na vetsi profil ale marne. Muzete napsat nejaky kontakt na prodejce,nebo na muj email: kodera@seznam.cz. Dekuji V.K.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík