Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2010 14:18
atka

XXX.XXX.98.18

Prosím zkušené chovatele o názor ohledně mutace.Dle zahraničních stránek to pinquin není,dle některých názorů ano .smajlík

28.9.2010 15:10
zbosace

XXX.XXX.163.18

Na prvý pohlad je zrejmé, že je to zebrička čiernoprsá, asi strieborná, striebrouchá. Pinguin v žiadnom prípade. Nie je vidieť chvostové krovky ale pinguin ich má ako klasická zebrička priečne pruhované. Táto ich má z največšou pravdepodobnosťou v pozdlžnej kresbe . Skúsil by som párenie zo striebornou samičkou prípadne čiernoprsou šedou.

28.9.2010 15:13
pavelj

XXX.XXX.112.122

Tohle penguin opravdu není. Před několika lety jsem se o tuto mutaci zajímal. Přiložím foto jednoho samce. Bohužel lepší nemám.

28.9.2010 15:32
zbosace

XXX.XXX.163.18

A v zadu je samička vhodná do páru s čiernoprsím- čiernoprsá.

28.9.2010 19:46
atka

XXX.XXX.98.18

Děkuji vám za odpovědi.Takže mohu tuto mutaci nazývat"stříbrolící",nebo "stříbrouchá"?Mám je od jednoho páru,kdy matka je tedy"stříbrolící" a otec černolící.Vždy to jsou samice,teď poprvé mám samce : )
Omlouvám se za foto-je z mobilu...

28.9.2010 19:58
zbosace

XXX.XXX.163.18

Matka je striebrolíca asi dominantná a k tomu čiernoprsá. Potomstvo by som si na Vašom mieste ponechal a zložil nové páry, kde by každý samček bol z iného chovu a Vaše samičky. Trocha sa s nimi pohrajte, možno sa Vám podarí odchov ktorý bude stáť za tu námahu. Nie je to bežná kombinácia farieb.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2010 16:25

Máte opravdu zajímavou kombinaci barev,která se ´jen tak někomu nepovede.Nevím,jestli je to pták výstavní kvality(t.zn.velká postava),ale je pěkný barevně.
Teď ten název:podle toho,co je vidět na fotce bych tipoval na 1,0 dominantní šedý černoprsý.A je zřejmě štěpitelný na dom.past.světlehřbetého,protože má bílé líce.

29.9.2010 19:18
guttata

XXX.XXX.6.154

Je až s podivem, co všechno se dá v dnešní době u jedné zebřičky vymyslet smajlík.
Předně ta "štříbrolící". Já osobně zatím znám kupříkladu timálii stříbrolící, popř. zebřičku hnědolící a šedolící. Ale mutace "stříbrolící" jsem dosud neslyšel :-|. Nu což, dnes je možné vše, že.
Dominantní šedý černoprsý? Neexistuje.
Štěpitelný, protože má bílé líce? Z mého pohledu úsměvné. Je to stejné jako tvrdit, že mramorová zebřička je šedá zebřička štěpitelná na bílou.

Závěr: 1,0 dominantní pastelová černoprsá. Jinou možnost nevidím.

Pakliže by to byla světlehřbetá černoprsá, vypadal by jako světlehřbetá, ale s kresbou černoprsé mutace. Tudíž ta to není.

Je ovšem možné, že i můj odhad není správný smajlík.

29.9.2010 19:35

guttata napsal(a):
Je až s podivem, co všechno se dá v dnešní době u jedné zebřičky vymyslet smajlík.
Předně ta "štříbrolící". Já osobně zatím znám kupříkladu timálii stříbrolící, popř. zebřičku hnědolící a šedolící. Ale mutace "stříbrolící" jsem dosud neslyšel :-|. Nu což, dnes je možné vše, že.
Dominantní šedý černoprsý? Neexistuje.
Štěpitelný, protože má bílé líce? Z mého pohledu úsměvné. Je to stejné jako tvrdit, že mramorová zebřička je šedá zebřička štěpitelná na bílou.

Závěr: 1,0 dominantní pastelová černoprsá. Jinou možnost nevidím.

Pakliže by to byla světlehřbetá černoprsá, vypadal by jako světlehřbetá, ale s kresbou černoprsé mutace. Tudíž ta to není.

Je ovšem možné, že i můj odhad není správný smajlík.

To není odhad.Věděl jsem,že se toho někdo chytne.
Samozřejmě jsem myslel pastelová šedá černoprsá.
slovo pastelová mi vypadlo.Stane se i v lepších rodinách:-).To jen k tomu.
Jinak píšeš zbytečná moudra,s tou mramorovou.
Nechci tu dělat přednášku,ale musím.
Dom.pastelová šedá nemá bílé líce.
Dom.past.světl. má bílé líce.
Zebra z obrázku je na světl.moc tmavá.Proto to slůvko štěpitená.Je to všechno jen subjektivní názor.
Taky to může být nepodařený pinguin,protože ti mají ty líce takové.

29.9.2010 19:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zebra z obrázku je na světl.moc tmavá.Proto to slůvko štěpitená.Je to všechno jen subjektivní názor.

Ty líce mají takové jen samičky pinguinky.Ale u těchto kombinací je možné všechno.:-)

29.9.2010 19:49
atka

XXX.XXX.98.18

Dobrý večer,zebřička není výstavní,drobeček to sice není,ale výstavní mám jeden pár a do těch má daleko...
Jinak všechny sestry mají líce barvy spíše"slonovou kost",jen on je má opravdu čistě bílé.
KDYBY NĚKDO Z CHOVATELŮ MĚL VHODNOU SAMICI NA PRODEJ,BUDU RÁDA ZA INFO NA EMAIL.
Zatím moc díky a nechám se překvapit,jaké mladé tento samec dá. : ) )
S pozdravem L.D.

29.9.2010 20:39
guttata

XXX.XXX.6.154

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Jasně, beru :-).
Odhadem jsem myslel přímo název mutace na fotce.

Asi je to opravdu subjektivní a na samotnou diskusi. Já když se podívám na fotky např. J. Pastoora i jiných chovatelů a autorů, a mrknu přímo na mutaci pastelová světlehřbetá, tak někde vidím líce s oranžovým nádechem, a jinde zase čistě bílé.
Stejně tak i v černoprsé kombinaci je možné obojí, proto jsem se pozastavil nad tou štěpitelností.

Joid

26.10.2020 14:33
Joid

XXX.XXX.4.223

Dobrý den, prosim o radu, je toto pinguin? Teprve 3 dny z hnizda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík