Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.10.2010 19:22
stanislavhulak

XXX.XXX.90.188

Dobrý den, mám d 10denní andulky, nemám dostatek času na jejich ruční dokrmování, ale zduvodu, prudkého ochlazení bych dospělé jedince už přemístil , ale právě teento problém mě odkázal na moderované forum, ještě jsem se s tím nikdy nesetkal a nevím zdali by to mohlo vyjít, napadlo mě vzít kalsickou pokojovou klec pro andulky, vzít tu budku s párem a mladými a přidělat ji na výletovou část, myslím, pokud jsou v malé klícce a slyšší mladé, nemuseli by se o ně přestat starat, předem děkuji všem

3.10.2010 20:15
saluki

XXX.XXX.6.82

Dobrý večer, nevím, jak ostatní, ale já s tím mám dobrou zkušenost. Již jsem takhle přemisťovala v loňském roce, podmínkou šance na úspěch je, že při stěhování musíte samičku uvěznit v budce a co nejšetrněji ji přemístit. Ale podle prognoz počasí si myslím, že by stačilo volieru zateplit igelitem, poctivě krmit míchanicí a andulky by mohly být normálně ještě odchovány až k samostatnosti venku, samozřejmě netuším, jakou máte a kde umístěnou volieru, takže zvažte pro a proti. Držím palce, ať to vyjde.

5.10.2010 16:39
stanislavhulak

XXX.XXX.90.188

děkuji za odpověď, včera jsem to přesně podle vás udělal a dneska jsem zpozoroval jak krmí mladé, paráda, senzace pošlu foto

6.10.2010 12:28
saluki

XXX.XXX.38.103

Vaše zpráva mne těší, doufám, že bude vše v pořádku. Musím zopakovat, že je velmi důležité stěhovat samičku v budce, ne ji lovit a spoléhat, že zareaguje na hlas mláďat.

Mám s tímto kdysi velmi krutou osobní zkušenost. Při kontrole budek jsem sundala dvě naráz, v jedné 6 mladých, v druhé nic, bohužel jsem je pak zaměnila smajlík, následoval druhý den nález všech 6 mláďat mrtvých, samička na jejich volání nereagovala, nechala je uhynout hlady. Za mou blbost zaplatily životem smajlík.

6.10.2010 15:04
stanislavhulak

XXX.XXX.90.188

to mě mrzí, já jsem od pondělí při jednotlivých kontrolách mláďat, viděl vše v pořádku, pořádně nakrmená a dvakrát jsem už spozoroval samce mladé krmit, musím říct, pokud se skutečně přendá samice v budce funguje to :) díky za souhlas mého návrhu a že jste měla už s tímto zkušenosti

Přidejte reakci

Přidat smajlík