Dobrý den! Koupila jsem 2 bělohlavé korely, může mi někdo poradit, jaké jsou to mutace, případně jestli jde odhadnout pohlaví (jsou to letošní kusy)?Budu ráda, když přidáte i svoje fotky, zajímá mě, jaké mutace se ještě u korel bělohlavých vyskytují.Děkuji
Dobrý den, zdá se, že se Vás nikdo nechce ujmout. Proto si dovolím malé vysvětlení. Korela bělohlavá je právě ona mutace korely chocholaté, geneticky je to modrá mutace, tedy nemůže mít další svojí mutaci, ale pouze kombinaci s dalšími mutacemi, např. bělohlavá straka, bělohlavá perlová, bělohlavá perlová straka, bělohlavá prlová skořicová straka a tak dál.
Co se týká pohlaví ptáků na Vašich fotkách, lze myslím jen typovat. Můj typ je že dole je samec a velice pěkný, horní kus by mohla být i samice, byla by velmi silná.
Chovu zdar, Daktari
Dobrý den! Co myslíte teď, mohly by se tam složit dva páry? Jsou to všechno loňské kusy, některý tam už i zpívá, ale nevím který, přede mnou se vždycky stydí a mlčí
Dobrý den! Asi vás nepotěším, toho perláka jsem koupila jako samici od jednoho mladého chovatele na burze v Přerově, měl plnou přepravku bělohlavých obyč a tuhle jedinou perlu, tak leda že by si ho poznal on a ozval se vám.Já na něj kontakt nemám.Pokud se zadaří letos podobný odchov, tak se vám ozvu, záleží, kterou samici si perlák vybere
Dobrý den! Protože bych ráda sehnala ještě jeden kus, abych mohla sestavit 3 páry, chci se tu s odstupem času a novými fotkami ještě jednou zeptat, jaké máte tipy na pohlaví těchto korel.Díky předem za odpovědi.
takové korely mám ze spojení 1.0 belohlavý perlový 0.1 bílá a každý rok se objeví tak 2 mláďata tohoto zbarvení,většinou samci,já když prodávám tak o ně chovatelé až tak zájem nemají,vždy si je kupovali hobyčkáři na ochočení,jestli se letos zadaří tak dám fotky a snad bude mít někdo zájem,když se mě ptají chovatelé kolik má samec let jak byste reagovaly když řeknu že 16,odradilo by vás to od koupě,že třeba už nepředává kvalitní geny?,nevím jestli to říkat,jinak vypadá jak mladík
jo? tak to budu hrdě informovat,já měla strach ,že by je to odradilo,ten samec tu bude snad do stovky,celý život prožil u mě ,celoročně venku,už má 2.samici,kterou ukradl z harmonizujícího páru,který vyváděl mladé,je to prostě borec,samici si velmi ostře hlídá,nálety dělá při sebemenším pípnutí samice,kdy dá najevo,že se jí má přítomnost nelíbí,a to jen nakrmím a odejdu,párkrát ho chtěli koupit-nevěděli teda o věku,ale samozřejmě takový není už z etického hlediska na prodej
Pokec

XXX.XXX.41.59
Máte moc pěkné korely. Rád bych sehnal samičku bělohlavou. Jsem okr. Brno-venkov.
Můžete mi prosím pomoct s určením mutace této korely? Ráda bych si ji zadala do genetické kalkulačky.Má takovou zajímavou kresbu na zádech.Díky.
Neprebehla úplná výmena krajných chv. pier a letiek, viditelná perlová kresba, teda jej pozostatky. Niektorým samcom trvá preperenie aj dva roky. Geneticky sú to stále opalíny ale túto kresbu na rozdiel od samíc strácajú. Že je svetlejší je práve spôsobené efektom opalizovania, ktorý spôsobuje nestálu intenzitu sfarbenia. Po preperení je sýta a neskôr sa môže zdať že je každé pero iného odtieňa . Či je škoricový by ste najlepšie videli na brušnej časti. To z priloženej foto neviem posúdiť.
Sirka2404

XXX.XXX.120.105
Prosím vás, ako urcim pohlavie korely bielohlavej..? Pomôžete mi? Pardon, ze sa asi opakujem, no je to surne a nemam cas čítať celu diskusiu...
Sirka2404

XXX.XXX.120.105
cicinka
napsal(a):
Můžete mi prosím pomoct s určením mutace této korely? Ráda bych si ji zadala do genetické kalkulačky.Má takovou zajímavou kresbu na zádech.Díky.
Toto je skořicová bělohlavá mutace a podle "mráčkování" na zádech bych řekla, že navíc je to přepeřený perlák. Stejného samečka mám doma. Takže za mě: skořicová bělohlavá perlová.
Můj letošní odchov.Rodiče, samice bělohlavá albino skořice a samec bělohlavá perlo straka.