protože se blíží termín naší výstavy, dovolím si sem vložit malou upoutávku. Doufám jen, že to provozovatelům těchto stránek nebude vadit. Vždyť jsme nakonec za reklamu v tištěné Fauně řádně zaplatini.
Při včerejším stavění výstavy jsem pořídil první obrázky, o které se s Vámi chci podělit. Na fotce je zachycen zkušený chovatel a sokolník Karel Klor, který zde byl domluvit možnosti a podmínky pro vystavení kolekce dravců, včetně ukázky jejich sokolnického výcviku.
Spolupráce se zaměstnanci Zoo Ohrada si velice vážíme.
Nedivte se , skutečně nejde o žádný žert. Součástí naší výstavy opravdu bude i kolekce pěti druhů dravců, kteří budou umístěni samozřejmě mimo objekt výstavy - venku na přilehlé louce. Tak, abychom nezpůsobili uvnitř vystavovaným ptákům navíc žádný zbytečný stres.
Další fotky jsou pořízeny uvnitř a ukazují kolik práce dá taková příprava výstavy.
Na spodky a dna klecí je třeba nařezat čisté papíry.
Vyznat se v tom, který díl kam patří, také není jednoduchá věc. Po roce uskladnění se to snadno zapomene a proto je důležité si díly popsat. Jinak je to hrozná práce
Naštěstí máme časovou rezervu, takže dnes odpoledne (čtvrtek) budeme pokračovat v zařizování a pracovat na výzdobě výstavy.
Tak, je večer a já mohu s úlevou konstatovat, že výstava je již připravena. Zítra se tedy může navézt ptactvo a začít s jeho bodováním.
Nejvíce zásluh a starostí spojených s uskutečněním naší výstavy, zejména pak její bodované části, má na svých bedrech náš skvělý jednatel Jan Hrdý. I on se již na obrázku spokojeně usmívá.
Poslední dnešní příspěvek patří místnímu šenkýři R. Beranovi, který láká na pokec u dobrého pivka. Tomu se přece nedá odolat?! Přijďte ho o víkendu do Plané ochutnat i Vy!!!
Omlouvám se za delší úvod a slibuji, že už zítra sem konečně vložím i nějaké obrázky opeřenců.
Sliby se mají plnit, někdy to ale bohužel není možné. Včera jsem to už prostě nestíhal. Dnes to tedy zkusím trochu napravit. Snímek je ze sokolnické ukázky, která proběhla dnes dopoledne.
Koho sokolnictví zaujalo, má ještě možnost se přijít zítra podívat. Ukázky budou probíhat i v neděli od 8 do 12 hodin.
A druhý posuzovatel pan Borovička (vzadu), také při práci. Jen pro upřesnění, p. Řejha hodnotil pouze výstavní andulky a pan Borovička celý zbytek výstavy.
A konečně k těm slibovaným opeřencům. Amazoňan žlutolící (červenočelý).
Zoborožci rudozobí - letošní odchov přítele Vl. Nováka (jsou na prodej).
Ukázka různých mutací alexandrů rudohlavých. Dva z nich zaujmuli "netopýří postoj"
Penanty ve 12ti barevných mutacích hned tak někde pohromadě neuvidíte.
Ve výstavních andulkách zvítězil 1,0 šedý opalín P. Krásného (86 bodů).
A jeho protějšek 0,1 australská straka světle zelená (85 bodů) př. Drnzíka.
Dnes končím pohledem na prodejní koutek, kde je pořád fronta. Doufám že mne doplní i někdo jiný?
Omlouvám se, máte samozřejmě pravdu - chybička se vloudí. Tady je ten bělobřichý. Jinak dík za pochvalu.
Dobrý večer,v Plané jsem byl včera (při navážení ptáků), a musím říci, že jsem byl velice mile překvapen, ať již rozmanitostí vystavovaných druhů ptáků nebo i estetickým uspořádáním výstavy a v neposlední řadě i propagací celé akce. Českobudějivičtí exotáři - klobouk dolů!!! Přeji nekonečné zástupy spokojených návštěvníků. Novák - Chlum u Třeboně