Dobrý den, prosím o určení mutací těchto andulek které jsou duhové , které ne a které by se spolu měli dát do páru aby měli duhové mladé. Předem díky moc za odpovědi
tady je přímý odkaz
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/675875/re-duhove-andulky
Pokud chce chovat duhové andulky měl byste se věnovat pouze jim. Tříštit zájem o jinou mutaci je pak nevěnovat se ničemu pořádně. Předně při chování duhových andulek musíte vycházet z více takových párů abyste měl co v chovu dále použít. Mít jeden nebo dva páry duhových andulek je jako nemít nic. A pak musíte najít ochotné chovatele, se kterými si budete chov navzájem vyměňovat, abyste neměl je příbuzné páry. I když budete mít jen dva páry, nebudete mít za pár let na čem pokračovat. Andulky samozřejmě stárnou.
Zdravím,bohužel si taky myslím,že se nejedná o Duhové,ale Perlové...a na přidaném odkaze jsou zmiňované andulky a chci jenom přidat,že když jsem začínal s chovem a dost těžko sháněl Lutino s červeným okem,tak jsem viděl takové Duhové(SR r.80) jako kdyby byli přesně malované všemi barvami a barvy byli přesně od sebe oddělené od ocasu až po hlavu...ale v tom čase mě nezajímali a taky už jsem je víc nikde nevyděl-