Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2010 08:12
irokez

XXX.XXX.63.175

Mám dotaz na Senegalce doma jako společníka. Chtěla bych ho pořídit domů jako kamaráda. Četla jsem, že umí žárlit na ostatní členy rodiny. Máte s tím někdo zkušenosti?

3.11.2010 10:52
saluki

XXX.XXX.38.103

Dobrý den, senegalce mám teprve dva týdny, papoušků v chovu mám více druhů, ale mazlíka jen tohohle, možná budou mé informace zkreslené počátečním nadšením, ale vřele doporučuji. Moje samička je velmi milý papoušek, nehraje si sice s hračkami, ale drží se lidí, letí nám naproti při příchodu do místnosti. Z počátku dávala přednost manželovi (původně se o ní staral chovatel), teď nás dělí naprosto rovnoměrně, je jí jedno s kým je, hlavně, že sedí na člověku. Myslím, že je třeba, aby se hned po příchodu domů věnovali papouškovi všichni členové rodiny a také každá návštěva, určitě se dá tímto případnému žárlení předejít. Přeji šťastnou ruku při výběru :-)

3.11.2010 11:53
saluki

XXX.XXX.38.103

ještě fotečku milého senegalečka :-)

4.11.2010 06:13
irokez

XXX.XXX.63.175

Děkuji za odpověď. Už se těším na nový přírustek do rodiny.

4.11.2010 07:43
cikyn

XXX.XXX.183.28

Dobrý den, senegalku Adélku máme již čtyři roky. Je to bezva společník, velice hravá, milá, vítá nás jakmile slyší že cvakla klika. Není nijak hlučná spíš si tak brebentí. Naučila se i nějaká slova,oproti žakovi méně ale je to fajn. Kamarádí se všemi členy rodiny, hlavně když ji někdo drbe na hlavičce. Určitě nebudete litovat. Přeji jen to dobré.

Přidejte reakci

Přidat smajlík