Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jozef

5.11.2010 18:28
Jozef

XXX.XXX.166.169

5.11.2010 20:02
mtc

XXX.XXX.251.62

Pěkná Straka.Doporučil by jsem ji neprodávat.Bude o ni velký zájem

5.11.2010 20:13
korola

XXX.XXX.99.3

dobry vecer taky doporucuji neprodavat skuste sehnat samici ktera je stepitelna na straku a od odchovy bude velky zajem ale rozhodne neprodavat teda podle toho jestli jste fanousek mutaci tak skusit odchov

6.11.2010 08:26
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

v době kdy jsem choval senegalce, jsem měl množství strakatých ptáků, i když jsem pářil strakaté mezi sebou nikdy nevypadlo strakaté mládě, později při diskusích na toto téma mě bylo řečeno, že se nejednalo o straky jako takové, ale o ptáky, kteří z nějakého důvodu vypadali jako straka ale přitom nebyli geneticky schopni tutu barvu přenášet, protože ji tam neměli, nemůžu si vzpomenout jak tyto ptáky nazývali, ale měli genetickou výbavu jako přírodní jedinci. pokud nemáte štěpitelné ptáky nebo mutační, asi na tom budete jako kdysi já s těmi senegalci, protože z přírodních neštěpitelných papoušků by straka zřejmě jen tak nevypadla nebo by to musela být velká vácnost zřejmě, ale bude lepší když se vyjádří někdo kdo genetice rozumí, mezi které já zrovna nepatřím a tlůmočím sem, co mě bylo kdysi řečeno v mém případě, pokud to tak je tak papoušek je krásný ale z chovatelského hlediska v rošíření mutací bezcený, ale ani tak ho neprodávejte, je pěkný. Luboš Jedlinský

6.11.2010 08:30
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

Luboš Jedlinský napsal(a):
v době kdy jsem choval senegalce, jsem měl množství strakatých ptáků, i když jsem pářil strakaté mezi sebou nikdy nevypadlo strakaté mládě, později při diskusích na toto téma mě bylo řečeno, že se nejednalo o straky jako takové, ale o ptáky, kteří z nějakého důvodu vypadali jako straka ale přitom nebyli geneticky schopni tutu barvu přenášet, protože ji tam neměli, nemůžu si vzpomenout jak tyto ptáky nazývali, ale měli genetickou výbavu jako přírodní jedinci. pokud nemáte štěpitelné ptáky nebo mutační, asi na tom budete jako kdysi já s těmi senegalci, protože z přírodních neštěpitelných papoušků by straka zřejmě jen tak nevypadla nebo by to musela být velká vácnost zřejmě, ale bude lepší když se vyjádří někdo kdo genetice rozumí, mezi které já zrovna nepatřím a tlůmočím sem, co mě bylo kdysi řečeno v mém případě, pokud to tak je tak papoušek je krásný ale z chovatelského hlediska v rošíření mutací bezcený, ale ani tak ho neprodávejte, je pěkný. Luboš Jedlinský

myslím že ty papoušky nazývali modofikace. Luboš Jedlinský

6.11.2010 13:09
kubik97

XXX.XXX.34.14

dobrý den z jakého páru vam vznikl:-)

6.11.2010 17:52
jozef

XXX.XXX.210.55

Vtak je odchovany od prirodneho paru, samica ma par zltych pierok na hlave a kridle. Ovela menej ako mlada.

7.11.2010 11:03
mozaik

XXX.XXX.16.125

Dobrý den, pokud už tato strakatost byla viditelná na matce a otec je neštěpitelný, jednalo by se o mutaci dominantní, která se přenáší od jednoho rodiče mutačního, kdy druhý rodič musí být přírodní nebo jiné mutace. Pokud matka je strakatá a otec štěpitelný, může se jednat o recesivní mutaci. Taky se může jednat o náhodu, kdy se opakovala jen modifikace ve zbarvení. určitě byste měl vyzkoušet použít odchovaný strakatý kus dál v chovu, abyste zjistil, o co jde. Dál by stálo za to, zjistit něco víc o původu a rodičích Vašeho chovného samce - otce straky, což by mohlo ujasnit další postupy v odchovu strak. R.M.

Přidejte reakci

Přidat smajlík