Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2010 16:50
australie

XXX.XXX.45.2

Má někdo zkušenost s na 1 oko slepým samcem červenokřídlého popř.jiného papouška-je takový samec schopný i nadále oplodnit samici?Pokud má někdo takovou zkušenost ať mi prosím poradí.Předem mnohokrát děkuji.S pozdravem Knapp.

7.11.2010 17:12
jurin

XXX.XXX.90.180

Když jsem začínal s chovem, měl jsem samce andulky bez oka, byl to jeden z nejplodnějších samců u andulek co jsem měl. Podle mě není chybějící oko v chovu problém, ptáci odchovávají i s jinými hendikepy, nyný mám samici vousáče která na obou nohou dohromady jen 2 drápky dva roky po sobě mají mladé. Pokud není slepota na jedno oko u Vašeho samce následek nějaké genetické vady tak bych ho do chovu klidně použil.

Tomáš

7.11.2010 18:50
daninka

XXX.XXX.63.4

Dobrý den,
mám v chovu samce kakariky čč, r.08 , který vloni přišel o oko, jsou se samičkou zvlášť chovaní ve voliéře, protože ostatní vycítili že je oslabený a začali ho utiskovat. Trvalo 1/2 roku než se zmátořil . Dnes to nikdo u něho nepozná, vyvedl 2 mláďata, krásná silná,která před 14 dny vylétla z budky. Z mé zkušenosti to možné je.

7.11.2010 19:07
australie

XXX.XXX.45.2

Děkuji za vaše poznatky s chovem jednookých papoušků.Samec se zranil někde ve volieře ,ale nezjistil jsem oco.Jinak se po voliéře pohybuje uplně bez problémů akorát více otáčí hlavou všemi směry.Tak uvidíme najaro.Pokud má ještě někdo podobnou zkušenost tak ať napíše.Děkuji Knapp.

Přidejte reakci

Přidat smajlík