Dobrý den řekl bych, že je to samec,jak říkal kolega, na zádech má náznak černého peří.Mám doma snad 1,1 rok 09.Samce mám určitě, protože ten co má být samec zpíval rozčiloval se v době toku.Vybrali se mi z hejna 11 kusů.Chci se zeptat jestli by se dva samci chovali takto:Každou noc spí vedle sebe,v době toku se krmili a vždy jsem viděl že ,,samec,, krmil ,,samici,, a pak jsem pozoroval i páření a zase byl nahoře ,,samec,,.Tak co si o tom myslíte?Já osobně skrytě věřím , že mám pár a že v roce 2011 mi sednou jestli to pár je.Od chovatele který mi je prodal, tak mi říkal, že takto vybraní ptáci mu odchovávají už druhým rokem.A soudě podle jejich chování tomu věřím.Myslím si že u tohoto druhu je důležité,aby si mohli ptáci vybrat.Rozhodně se vyplatí si připlatit a koupit jich víc nebo je nechat vybrat si u chovatele a připlatit si.Jinak podle mého je papoušek červenokřídlý jedním z nejhezčích papoušků.Ať se daří.nashle
Dobrý den . Také mám červenokřídlé - letošní , a zkušení chovatelé doporučují ve věku těch vašich vytrhnout za zádech pár pírek a pokud dorostou černá , je to semec . Jeden chovatel mi dokonce řekl , že toto už lze provést v roce , ale naprostá většina tvrdí v nejméně 18 měsících - po druhém přepeření . Ať se daří .