Pohlaví mladých pávů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2010 21:29
lesk

XXX.XXX.50.142

Na dotaz paní z nemoderky sem vkládám fotku mladých pávů. Rozlišovací znaky se projeví nejdříve ve zbarvení zad - tam jsou nejlépe patrné. Kohouti mají typické vlnkování, slípky jsou víc do hněda - jako by jednobarevné. Dále se u kohoutů začne projevovat zbarvení na krku s nádechem do modra (u slípek je do zelena). Letky na křídlech jsou u samců jasně rezavé. Velikost běháků také trochu napoví. Na fotce je ve předu samice, vzadu pak dva samci. Pávi jsou již sice starší nez 5 měsícu, pro názornost je to ale ještě lepší.

8.5.2012 18:53
sheril

XXX.XXX.31.115

Od roku 2008 do 2010 jsem měla samici páva,od kuřete,že je samice jsem poznala krátce před druhým rokrm kdy začala snášet a sedět na neoplozených vejcích,bohužel jí na podzim roku 2010 pokousala lasička a pávice uhynula.Moc mě to mrzí protože byla ochočená,přilétla na zavolání,seděla mi na ruce,byla to kámoška.Jmenovala se Píp.Pak uběhlo třičtvrtě roku po její smrti,já už byla půl roku na moravě odstěhovala jsem se sem,ale na nabítku ze Zoo Liberec,že opět prodávají mladé jsme neodmítla a vydala se tam pro ně 450 km.Už že jsem měla Píp od mala,tak jsem hned věděla že mladé kuřata jsou samci.Věděla jsem že píp neměla rezavé letky a to byl první z faktorů.Ted je mám už skoro rok,přepeřili a mám z nich dva překrásné dva samce,jen scháním samici.Už mi ulítli na dva dny hledat samice....Jsou na volno,ale nejsou jak píp,nepříjdou,nepomazlí se ,jediné zavolání na které reagují tak ,,domů,, a na ,,peoo,,

Přidejte reakci

Přidat smajlík