Uživatel s deaktivovaným účtem

tak jsem se na radu kamaráda nechal taky zlákat k používání tohoto přípravku.Kanáry chovám už pěknou řadku let,něco už mám za sebou ale aplikovat IVOMEC "kubíkovou"stříkačkou,kterou musíte ja řikám silou vytlačit 1kapku a pote aplikovat pod křídlo kanára je podle mého neštastnou radou veterináře u ktereho jsem prípravek zakoupil.Jak aplikujete díky za info Jirka.
Dobry vecer,
ja osobne mam jeste jeden poznatek. Totiz aplikace pod kridlo, pripadne za krk je podle mych zkusenosti nedostatecna. Pri aplikaci Ivomecu je dle meho zapotrebi perforovat pokozku v miste kapky, aby se dostala primo do krevniho reciste. vstrebani pres kuzi je pri napadeni roztoci neucinne.
Naopak pouriti pripravdu S76 primo do pitne vody bylo ucinne jiz ctvrty den po aplikaci. Takze jsem od podavani Ivomecu presel k S76tce, ktera je mimochodem take na ucinne latce ivomec.
S pozdravem Smidla.
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
ja osobne mam jeste jeden poznatek. Totiz aplikace pod kridlo, pripadne za krk je podle mych zkusenosti nedostatecna. Pri aplikaci Ivomecu je dle meho zapotrebi perforovat pokozku v miste kapky, aby se dostala primo do krevniho reciste. vstrebani pres kuzi je pri napadeni roztoci neucinne.
Naopak pouriti pripravdu S76 primo do pitne vody bylo ucinne jiz ctvrty den po aplikaci. Takze jsem od podavani Ivomecu presel k S76tce, ktera je mimochodem take na ucinne latce ivomec.
S pozdravem Smidla.
s pripravkom S76 je dos prace ket som čital navod ale určite je to lepšie do vody aky vy použivate postup s tymto pripravkom ,
ja som ivomec aplikoval na prsa jak je hrudna kost rozfukel som mu perie a jeden držal kanara a druhy musel kapnut a učinek bol poznat uš po troch dnoch. Problem s pripravkom je ten že sa neda ani u nas na Slovensku kupit iba sehnat z rakuska alebo z nemecka
peco480
napsal(a):
s pripravkom S76 je dos prace ket som čital navod ale určite je to lepšie do vody aky vy použivate postup s tymto pripravkom ,
ja som ivomec aplikoval na prsa jak je hrudna kost rozfukel som mu perie a jeden držal kanara a druhy musel kapnut a učinek bol poznat uš po troch dnoch. Problem s pripravkom je ten že sa neda ani u nas na Slovensku kupit iba sehnat z rakuska alebo z nemecka
Dobry den,
nevim jak moc prace, kazdopadne zde je muj postup.
Prvni den vecer ptakum odeberu napajecky. Druhy den rano podam vodu do napajecek s pripravkem. Ten samy den vecer vodu odeberu. Treti den rano opet podam pripravek a vecer odeberu. Ctvrty den je jiz normalni pitny rezim, ale probiha kompletni desinfekce kleci a volier. To mi vetsinou zabere cely den, takze si to planuju na vikend.
Vyrobce uvadi, ze je nezbytne aby byl prirpavek aplikovan dva po sobe jdouci dny. Cela procedura se opakuje po tydnu. A pak jeste jednou. Vyrobce rika, ze mezi jednolivimi davkami musi ubehnout 21 dni, coz je vyvojovy cyklus roztoce.
Co se pripravdu Ivomec tyce, uplne klidne muze byt problem jinde. Me ho pripravil veterinar obvodak, kam si chodim jen pro Ivomec, virkon S a vse co potrebuju a nemuzu koupit jinde. Ten doktor opravdu nema moji duveru a tak je mozne, ze mi prirpavek spatne namychal. Az vypotrebuju pripravek S76 skusim se obratit na veternarni fakultu v brne, na pana dokrota Tukace, tam jezdim s veskeryma problemama u ptaku, at mi jej pripravi on. Pak budu mit ferove srovnani.
S pozdravem Smidla.
Dobrý den, IVOMEC používám asi 20let u bažantů holubů a nyní i u turak. Perorálně, do dvoukubíkové injekcní stříkačky s malou jehlou natahnu přípravek a na turako a holuba 2 kapky drobní bažanti 4kapky a velcí bažanti 8-10 kapek po 7-10 dnech zopakuji. Nemám problém ze stříkačky nakapat přímo do zobáku. Po celou dobu co tento přípravek používám jsem nezaznamenal žádný problém neřkuli úhyn. Kamarád drobotinář kape svým svěřencům kapku za krk.
Zdraví tragopan
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, IVOMEC používám asi 20let u bažantů holubů a nyní i u turak. Perorálně, do dvoukubíkové injekcní stříkačky s malou jehlou natahnu přípravek a na turako a holuba 2 kapky drobní bažanti 4kapky a velcí bažanti 8-10 kapek po 7-10 dnech zopakuji. Nemám problém ze stříkačky nakapat přímo do zobáku. Po celou dobu co tento přípravek používám jsem nezaznamenal žádný problém neřkuli úhyn. Kamarád drobotinář kape svým svěřencům kapku za krk.
Zdraví tragopan
Dobry večer a to im davate do zobaka ??? holubom sa to kam dava tieš do zobaka
IVOMEC je prípravok s účinnou látkou IVERMECTIN a je na naše pomery dosť dráhy. Ja pri chove kanárikov používam na
Slovensku vyrobený Galmektin,ktorý obsahuje tu istú látku ako IVOMEC a je podstatne lacnejší. Používam ho dvakrát do roka pred chovnou sezónou a najmä po návrate z výstav nakoľko prevážna časť usporiadateľov používa staré drevené výstavne klietky,ktoré nepoznajú dezinfekciu a taktiež krmítka nakoľko krmivo sa sype na dno klietky. Aplikujem ho kvapkou
na krk kanárikov. Prípravok používam minimálne štyri roky , predtým som používal tiež prípravok s tou istou účinnou
látkou pod názvom myslím Braumectin.