Zdravím, hledám chovatele kvalitních korel šedých.Problém je dnes téměř u všech chovaných ptáků, přírodní barva je potlačena mutacemi.
několik šedých letošních z prvníh hnízd. Kdyby někdo měl ze Znojemska samice, za kvalitu zaplatim.
tady je to dobře vidět. Samice nalevo, samec napravo. Samec je odost tmavší. Přírodní asi nebude. Co vy nato? i když na fotkách z přírody jsou někteří ptáci také tmavší, ale ne tolik do černa. Žeby mutace black
jaro
napsal(a):
Zdravím, hledám chovatele kvalitních korel šedých.Problém je dnes téměř u všech chovaných ptáků, přírodní barva je potlačena mutacemi.
Pokud opravdu hledáte kvalitní ptáky tak hledejte kontakt na pana Reného Poštůlku z Opavy ten se svým šedým samcem před časem výhrál zlatou medajli na mistrovství světa a několik dalších medajlí na mutace je i posuzovatel takže vám jistě poradí.
Přidám foto luxusního přírodního samce.Moc se nechtěl fotit.ale i tak spje super.
Rádi přivítáme všechny vážné zájemce o chov korel v ČKCHK, www.korela-klub.cz.
dOBRÝ DEN TADY JE MŮJ PÁR KREL,KTERÉMU JE LETOS 17 LET A DÁVÁ JEN ŠEDÉ MLADÉ A JEDNOU DAL ŽLUTÉ.OČEKÁVÁM OD NICH LETOS ODCHOV,KTERÝ SI NECHÁM LONI 3X ČISTÉ VEJCE TAK DOUFÁM,ŽE NA NĚ NEDOLEHLA VĚKOVÁ KRIZE
ERNANDO

XXX.XXX.147.170
ty korely na 4-té fotce ještě máte mněl bych zájem o koupi 1 páru
Jestli myslíte ty moje, tak ty nejsou na prodej. Jsou to vesměs moje první hnízda 010 a pak co sem sehnal asi 7 ks pro změnu krve. Z jara to rozhážu aby byli nepříbuzní (mám napsané kroužky od 4 chovných párů) a pak se uvidí co bude dál. Bud budu prohazovat dál jestli jsem se netrefil do páru nebo ne Přírodní jsou jasní. Uchvátila mě korelofobie, hlanvě perloví lutina
Chtěl jsem se zeptat odborníků, kteří dělají do mutací a to na následující věc. Chci si poskládat několik přírodních párů, jejichž odchovy by byly také přírodní barvy. Mám pár 1:1 přírodní. Dávají přírodní a občas perlu. Ptám se tedy- můžu tyto mladé přírodní ptáky zařadit do chovu abych sestavil další pár kteří by měli přírodní barvy? chci vybudovat čistou linii přírodních ptáků.
docid
napsal(a):
Chtěl jsem se zeptat odborníků, kteří dělají do mutací a to na následující věc. Chci si poskládat několik přírodních párů, jejichž odchovy by byly také přírodní barvy. Mám pár 1:1 přírodní. Dávají přírodní a občas perlu. Ptám se tedy- můžu tyto mladé přírodní ptáky zařadit do chovu abych sestavil další pár kteří by měli přírodní barvy? chci vybudovat čistou linii přírodních ptáků.
Nejsem sice odborník ale pokusím se odpovědět
Píšete, že máte 1,1 přírodní a občas vypadne perlové mládě.
V tom případě je samec chovného páru štěpák do perel.
Odchov od tohoto páru je: samci šedí a z toho někteří budou štěpit do perel, samice čistě šedé a perlové.
Pokud tedy chcete mít jistotu, že použijete čistě přírodní jak genotypem tak fenotypem, použijte do chovu pouze samice.
Pokud chcete zjistit, kteří samci od tohoto páru jsou čistě šedí tak je dejte do páru s perlama. U štěpáku budou padat perlové mláďata u těch čistě šedých budou jen šedé ale samci budou štěpit do perel.
Není moc lidí co by chtělo čisté korely, trvalo mi to cca 4 roky než jsem docílil jen šedých korelv odchovu !, ale jde to ( jsou mezi tím i dominantní stříbrné, to jsou ty světlejší).