Jak poznám dospělý šat těchto ptáků, mám 2 roční ptáky, leden a březen 2010 a nevím jestli koupit samce nebo ještě čekat. Je nějaký znak, který ukazuje, že pták je přebarvený? Co mají mladí a staří ne a naopak...
nikolas

XXX.XXX.142.65
Samice vypadá i v dospělosti tak jako ptáci na vašich fotkách, samci mají fialovou hlavu a skvrny na křídlech. Přepeřovat do dospělého opeření začnou asi ve stáří jeden a půl roku.
nikolas

XXX.XXX.142.65
usak
napsal(a):
Pokud jsou ptáci nepříbuzní, tak jim klidně zavěste budku a můžete mít jistotu ještě před tím než začnou přepeřovat. Ted stejně nemá cenu nic řešit v létě a na podzim budete mít jistotu co potřebujete, lepší ceny a výběr.
Tak to mě není vůbec jasné jak se pozná pohlaví u mladých ptáků když jim dáte budku. Prosím o bližší vysvětlení. Moji rudohlaví se ani když jsou dospělí o budku mimo hnízdní období vůbec nezajímají.
No, to jak je vybarvenej samec jsem samozřejmě věděl než jsem je kupoval, proto jsem si je pořídil. Spíš jsem čekal, že mi někdo poradí nějakou vychytávku, třeba že dospělý pták má narozdíl od mladého tmavší spodní část zobáku nebo je rozdíl v odstínu zobáku mezi pohlavím od mlada, nebo bílá pírka na lemu křídel jsou až v dospělém šatě nebo něco podobného. Chovatel,od kterého jsem kupoval staršího ptáka oba typoval na samice, tek abych nečekal do třech let, než se něco změní a ono není co. Jinak za všechny rady děkuji. Jsou to krásní ptáci.
Tak mi jsme koupili před třema roky 5 ks těchto nádherných papoušků a vyklubalo se nám stoho 4samci a 1samice.Co jsem ale vykoukala tak se mi zdálo že samci mají zobák tmavší a samice světlejší.Jde to vydět i na této fotce v dospělosti.
Zdravím,omlouvám se,že reaguji na zadaný dotaz trochu mimo,ale zdá se mi zbytečné zakládat nové vlakno!Kdysy jsem měl tyto krasavce také ve svém chovu,a teď bych je znovu rád získal!Pročetl jsem už stohy inzerátů.a jaksi se po nich slehla zem,koupil bych harmonizující pár,tedy máte-li někdo s přispěvatelů,nebo o něčem víte,budu velmi rád!Děkuji předem! meil:kubrt11@seznam.cz
nikolas

XXX.XXX.142.65
Máte úplnou pravdu, inzeráty procházím každý den a na prodej jsou nabízeni strašně málo a to většinou mladí ptáci. Těžko říct čím to bude vždyť ptáci jsou to svým zjevem doslova nádherní. Do jisté míry je to možná tím, že asi nejsou tak lehce odchovatelní takže jich asi nikdy nebude tolik jako rozel. Já se už druhou sezonu pokouším o odchov u dvou párů ale zatím se nedaří. Taky si myslím, že dost chovatelů se jim vyhýbá z důvodu hnízdění v zimě nebo brzy na jaře a to už je potřeba mít vytápěné voliéry a to každý nemá. Jinak souhlasím, že jsou to nádherní ptáci jako všichni alexandři.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Já je mám v zimovišti kde se pohybuje teplota mezi 12 a 15 stupni. Rudohlaví mě tam sice ještě neodchovali, ale odchovali mě tam alexandři vousatí takže teplota je určitě dostačující i pro ně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kubrt11
napsal(a):
Zdravím,omlouvám se,že reaguji na zadaný dotaz trochu mimo,ale zdá se mi zbytečné zakládat nové vlakno!Kdysy jsem měl tyto krasavce také ve svém chovu,a teď bych je znovu rád získal!Pročetl jsem už stohy inzerátů.a jaksi se po nich slehla zem,koupil bych harmonizující pár,tedy máte-li někdo s přispěvatelů,nebo o něčem víte,budu velmi rád!Děkuji předem! meil:kubrt11@seznam.cz
Tak Jak vidím tak jsem měl štěstétí, v listopadu jsem si jel údajně pro chovnou páru (cc 200 km tam a 200 km zpět) a vyplatilo se, teď mají v budce dvě třídenní mláďata a zatím je krásně krmí.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Tak to vám gratuluji měl jste štěstí, chovné páry se málo kdy prodávají. Já jsem si je koupil jako roční kusy a dva roky jsem čekal a vyplatilo se. Loni 3 mladé hned napoprvé. Mě ale nasedli až v polovině března takže letos mají ještě čas.
No pardon nevšiml jsem si, že píšete rok 2010, ale bral jsem v úvahu dvouletí ptáci. Ti vaši, ale nemají ještě ani rok, takže s tou budkou to má smysl až za rok. Nyní můžete posuzovat akorát klasiku, velikost a tvar hlavy. Možná podle čeho já tipoval a celkem co vím se dařilo tak mladý samec by mohl mít žlutější čelo než samice.
Tak si to tu dnes píšu nějak na pokračování, ale mě rudohlavci sedají až je teplo dřív ani tuk a odchovat je je jako na houpačce. Jeden rok udělají mladé bez problémů a pak dva roky musíte dokrmovat. Dokonce jsem měl dva osvědčené chovné páry a musel jsem je mezi sebou po několika letech odchovů prohodit jelikož mi jedni začali mladé po vylíhnutí vyhazovat a druzí špatně krmili. Po výměně zase bez problémů.