Rosela pestrá nádherná?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2011 19:37
calta

XXX.XXX.180.130

Dobrý den.Na nemoderce je diskuse o rosele Golden-mantled.Dávám jsem foto svých rosel,myslíte,že je to rosela pestrá nádherná(golden-mantled).

12.1.2011 20:46
zbosace

XXX.XXX.141.94

Mne sa páčia.Jasnosťou farieb a žlto lemovanou plášťovou kresbou by som sa priklonil k tomuto názvu.

12.1.2011 23:12
cicinka

XXX.XXX.29.202

Jsou moc pěkné, ale podle mě to jsou obyčejné pěkné rozely pestré.Foto goldmantel máte hned tady v inzerci: http://ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/1349728/rosela-pestra-zlatohrbeta-a-goldmantel/

13.1.2011 18:24
pyrhura

XXX.XXX.96.73

Obyčajné ,ale pekné ,:-)

13.1.2011 19:55
zbosace

XXX.XXX.141.94

Aj tak si myslím že splňa požiadavky na to aby mohla biť zaradená ako rosela pestrá nádherná. Nie je to síce to čo sa prezentuje z fr. chovov ale podla foto- jasnočervená nezasahujúca hlboko do žltej, menšie lícne škvrny, kresba na chrbte žlto lemovaná bez zeleného nádychu, brušná časť žltá.

14.1.2011 00:00
lemar

XXX.XXX.116.91

Obyčejná pestrá s přesnou kresbou a výraznou žlutou.Pěkní ptáci.:-)

14.1.2011 15:27
calta

XXX.XXX.180.130

Děkuji všem za poznatky.V knize rosely a její mutace od australského spisovatele,jsou popsány
dva druhy rosel pestrých a to:rosela pestrá tasmanská,ta má záda zelenožlutá a rosela pestrá
nádherná,ta má záda žlutočerná.Je tam na fotce i rosela pestrá nádherná s výrazně zlatými zády a u ní je napsáno,že je to příklad selektivního chovu za účelem zvýraznění zlatožlutého zbarvení(gold-mantled).Proto si myslím,že moje rosely jsou rosely pestré nádherné.A teď babo raď.smajlík

14.1.2011 16:09
chondro

XXX.XXX.255.132

calta napsal(a):
Děkuji všem za poznatky.V knize rosely a její mutace od australského spisovatele,jsou popsány
dva druhy rosel pestrých a to:rosela pestrá tasmanská,ta má záda zelenožlutá a rosela pestrá
nádherná,ta má záda žlutočerná.Je tam na fotce i rosela pestrá nádherná s výrazně zlatými zády a u ní je napsáno,že je to příklad selektivního chovu za účelem zvýraznění zlatožlutého zbarvení(gold-mantled).Proto si myslím,že moje rosely jsou rosely pestré nádherné.A teď babo raď.smajlík

Zdravím.Je velmi nepravděpodobné že by vaši ptáci byli čistokrevný poddruh rosely pestré at jakýkoliv.

15.1.2011 12:24
zbosace

XXX.XXX.141.94

No, čistokrvné už v našich chovoch je málo čo,možno Nemci ešte držia pap. vrabčích podla poddruhov. Ale Táto pára ,,vykazuje znaky" podla popisov v knihách. Neviem ako teraz ale mam taký dojem že poddruhy boli tri. Bolo by ale dobré keby pár nadšencov udržovalo aj ten tasmánsky ,,typ"podla popisov ornitologov. Tá mala iný odtieň červenej, obrovské lícne škvrny, chrbát zelenkasto čierny a minimum žltej na bruchu. Pametám si samca kupeného z Ašu-typu tasmánka a samičku z moravského chovu- typu nádherná. Samičku som mal už doma a samec prišiel poštou. Keď som ho vypustil do klietky, pôsobili ako dva rozdielne druhy. Ale to sa písal rok1982. A na okraj- cesta z Ašu do Trenčína, pondelok poobede poslal a v stredu ráno som ho mal doma.

15.1.2011 12:52
atobajus

XXX.XXX.249.198

Přidejte reakci

Přidat smajlík