Guldy-příprava na chovnou sezónu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2011 20:22
miloslavklus

XXX.XXX.200.115

Dobrý večer,můžete popsat jak připravujete guldy na jarní hnízdění? Čím krmíte v současné době, jak často dáváte klíčené,vaječnou směs,jak přecházíte na hodnotnější směsi,světelný režim teď a při hnízdění a další zkušenosti s chovem.Děkuji za odpovědi Míla.

28.1.2011 15:27
ters

XXX.XXX.196.164

Guldy nechávám hnízdit přes zimu je to proně ideální a přirozené. Takže chovná sezona u Guld končí.
Samozdřejmě , že někdo bude namítat , že hnízdí aji v létě , ale podle mích zkušeností odchovy jsou
slabší a ptáci přepeřují kolem 6 měsíců . Takže odchovy v zimě dopéří kolem prázdnin , ale ty jarní v zimě
a to je málo slunce atd...

29.1.2011 12:21
smidla

XXX.XXX.113.128

Dobry den,
ja chovam guldy v lete i v zime. Jedno hejno na leto a druhe nazimu. Letni ptaci jsou v soucasne dobe krmeni suchou smesi zrnin deli nature 84. Jednou tydne dostavaji prumyslove vyrabenou vajecnou smes znacky orlux s hmyzem. Dvakrat tydne dostavaji tuto smes zrnin obohacenou o pripravek turbobooster a vitaminy do vody mineraly optimin E, taky dvakrat tydne.
Mesic pred zacatkem chovne sezony podavam i klasicke klicene zrni, tu stejnou smes, postupne pridavam jednu denni davku za tyden. takze pred nasazenim ptaku do kleci jiz podavam klicene zrni 5 - 6x tydne.
Je dobre mit samice od samcu zvlast a samicim takto prilepsovat, ale samcum mene, at nejsou pak moc hrrr a samice ma cas se v kleci aklimatizovat.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

29.1.2011 12:43
sts

XXX.XXX.85.69

Dobrý den,mohl by jsem Vás požádat jak se osvědčuje vámi podávaný přípravek Turbobooster? Mám za to,že by měl nahradit klíčené zrno,ale nejsem si moc jistý. Také bych byl vděčný o upřesnění prodeje u nás. Mám za to,že je to Australský přípravek a u nás se moc neprodává. Děkuji. Standa S.

29.1.2011 15:31
miloslavklus

XXX.XXX.200.115

Dobrý den,děkuji Vám za odpověď,přesně tak jsem si ji představoval.Míla

30.1.2011 12:15
smidla

XXX.XXX.113.128

sts napsal(a):
Dobrý den,mohl by jsem Vás požádat jak se osvědčuje vámi podávaný přípravek Turbobooster? Mám za to,že by měl nahradit klíčené zrno,ale nejsem si moc jistý. Také bych byl vděčný o upřesnění prodeje u nás. Mám za to,že je to Australský přípravek a u nás se moc neprodává. Děkuji. Standa S.

Dobry den,
mate naprostou pravdu, je to pripravek vyvinuty v australii. jake s nim mam zkusenosti? Prozatim bych velmi nerad hodnotil, pouzivam ho teprve druhym rokem a jednu chovnou sezonu. Co se jeho distribuce u nas tyce, to vas musim bohuzel zklamat, u nas se neprodava. Takze si jej musite nechat poslat ze zahranici. Mne prisel balicek z ameriky cirka na 200 korun za postovne, coz je v podstate jen jedenkrat tolik co uctuji mistni prepravci za balicky. Takze se da rict docela v pohode.
S pozdavem Smidla.
smidla@smidla.eu

30.1.2011 12:51
sts

XXX.XXX.85.69

Dobrý den, ještě jednou děkuji za odpověď. Včera jsem také již našel článek ve starším čísle Nové Exoty, kde pan Buranský popisuje tento přípravek. Takže uvidíme, jak se osvědčí a rozšíří v našich chovech drobotiny a asi i v ostatních chovech exotických ptáků. Standa.S.

Přidejte reakci

Přidat smajlík