Guldy nechávám hnízdit přes zimu je to proně ideální a přirozené. Takže chovná sezona u Guld končí.
Samozdřejmě , že někdo bude namítat , že hnízdí aji v létě , ale podle mích zkušeností odchovy jsou
slabší a ptáci přepeřují kolem 6 měsíců . Takže odchovy v zimě dopéří kolem prázdnin , ale ty jarní v zimě
a to je málo slunce atd...
Dobry den,
ja chovam guldy v lete i v zime. Jedno hejno na leto a druhe nazimu. Letni ptaci jsou v soucasne dobe krmeni suchou smesi zrnin deli nature 84. Jednou tydne dostavaji prumyslove vyrabenou vajecnou smes znacky orlux s hmyzem. Dvakrat tydne dostavaji tuto smes zrnin obohacenou o pripravek turbobooster a vitaminy do vody mineraly optimin E, taky dvakrat tydne.
Mesic pred zacatkem chovne sezony podavam i klasicke klicene zrni, tu stejnou smes, postupne pridavam jednu denni davku za tyden. takze pred nasazenim ptaku do kleci jiz podavam klicene zrni 5 - 6x tydne.
Je dobre mit samice od samcu zvlast a samicim takto prilepsovat, ale samcum mene, at nejsou pak moc hrrr a samice ma cas se v kleci aklimatizovat.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Dobrý den,mohl by jsem Vás požádat jak se osvědčuje vámi podávaný přípravek Turbobooster? Mám za to,že by měl nahradit klíčené zrno,ale nejsem si moc jistý. Také bych byl vděčný o upřesnění prodeje u nás. Mám za to,že je to Australský přípravek a u nás se moc neprodává. Děkuji. Standa S.
sts
napsal(a):
Dobrý den,mohl by jsem Vás požádat jak se osvědčuje vámi podávaný přípravek Turbobooster? Mám za to,že by měl nahradit klíčené zrno,ale nejsem si moc jistý. Také bych byl vděčný o upřesnění prodeje u nás. Mám za to,že je to Australský přípravek a u nás se moc neprodává. Děkuji. Standa S.
Dobry den,
mate naprostou pravdu, je to pripravek vyvinuty v australii. jake s nim mam zkusenosti? Prozatim bych velmi nerad hodnotil, pouzivam ho teprve druhym rokem a jednu chovnou sezonu. Co se jeho distribuce u nas tyce, to vas musim bohuzel zklamat, u nas se neprodava. Takze si jej musite nechat poslat ze zahranici. Mne prisel balicek z ameriky cirka na 200 korun za postovne, coz je v podstate jen jedenkrat tolik co uctuji mistni prepravci za balicky. Takze se da rict docela v pohode.
S pozdavem Smidla.
smidla@smidla.eu