Stěhování papoušků ano či ne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2011 13:43
rush

XXX.XXX.60.169

Dobrý den všem, mohli by zde chovatelé popsat zkušenosti se stěhováním papoušků ze zimních ubykací do letních voliér. Názor zda ano či ne, zvážit pro a proti, případně doplnit foto? Momentálně toto řeším z nedostatku prostoru zda vůbec něco pořizovat....konkrétně by se jednalo o rody: Pionus a např. Amazona albifrons... Chová někdo tyto druhy tímto způsobem? Děkuji za slušné a věcné názory.

nikolas

13.2.2011 14:15
nikolas

XXX.XXX.142.65

Já osobně kdybych neměl možnost mít ptáky přes léto venku tak bych asi nic nechoval. Slunce a čerstvý vzduch je podle mě to nejlepší co jim můžeme dopřát a na kondici ptáků je to poznat.
Osobně chovám alexandry vousaté a rudohlavé a jelikož nemám u zimoviště výlety a oba druhy začínají hnízdit v únoru až březnu tak musím vždycky počkat až mladí vyletí a pak je teprve stěhuji do venkovních voliér. Vychází to na červen.
Jeden rok jsem jim v zimovišti nedal budky a po přestěhování ven se ale tok zarazil a odchov se nekonal. Tak to musím praktikovat tak jak jsem popsal.

13.2.2011 21:58
osik

XXX.XXX.234.193

Dobrý den ,já jsem také nucen jihoamerické druhy dávat na zimu do půdních prostor a musím říct ,že je lepší mít papoušky celoročně v jednom chovatelském zařízení.Člověk ,který tuto možnost nemá se nemusí ničeho obávat,já dávám papoušky ven podle počasí v polovině dubna-začátkem května a také je pravidelně odchovávám a peří je také v pořádku.Na podzim je vracím okolo začátku listopadu a nechávám je při teplotě 0až5C°.Důležité je dávat papoušky každý rok do stejné voliéry ,venku i v zimovišti.

13.2.2011 22:00
osik

XXX.XXX.234.193

osik napsal(a):
Dobrý den ,já jsem také nucen jihoamerické druhy dávat na zimu do půdních prostor a musím říct ,že je lepší mít papoušky celoročně v jednom chovatelském zařízení.Člověk ,který tuto možnost nemá se nemusí ničeho obávat,já dávám papoušky ven podle počasí v polovině dubna-začátkem května a také je pravidelně odchovávám a peří je také v pořádku.Na podzim je vracím okolo začátku listopadu a nechávám je při teplotě 0až5C°.Důležité je dávat papoušky každý rok do stejné voliéry ,venku i v zimovišti.

odchov

Přidejte reakci

Přidat smajlík