Důvodů může být moc : sucho v budkách , chybějící vitamín , rušivý element v době inkubace - Já v loni vzal zákazníka do odchovny, kde se to zvrtlo v hodinovou diskusi ! Nejenže nakonec u mě nenechal korunu , ale ještě ve třech budkách ani kus! Ptáci reagovali na neznámý hlas pozorováním , místo sezením , takže další zkušenost . . . ,J .
agac
napsal(a):
Důvodů může být moc : sucho v budkách , chybějící vitamín , rušivý element v době inkubace - Já v loni vzal zákazníka do odchovny, kde se to zvrtlo v hodinovou diskusi ! Nejenže nakonec u mě nenechal korunu , ale ještě ve třech budkách ani kus! Ptáci reagovali na neznámý hlas pozorováním , místo sezením , takže další zkušenost . . . ,J .
v minulich letech jsem choval agace venku ted je mam v misnosti v novostavbje po zmereni vlchkosti jsem zjistil ze tam je pouhych 60stupnu vlchka tak jsem vyvrtal do dudky diru a vrikuji vodu po teto aplikaci semi zvisila vlchkost na 75 v budce bude to stacit? pred 3 dy me nasedli zbyle pary tak uvidin co to udela jinak je budu muset dat ven. kazdopadne dik za odpoved
beri
napsal(a):
v minulich letech jsem choval agace venku ted je mam v misnosti v novostavbje po zmereni vlchkosti jsem zjistil ze tam je pouhych 60stupnu vlchka tak jsem vyvrtal do dudky diru a vrikuji vodu po teto aplikaci semi zvisila vlchkost na 75 v budce bude to stacit? pred 3 dy me nasedli zbyle pary tak uvidin co to udela jinak je budu muset dat ven. kazdopadne dik za odpoved
U mě venku agoši neudělali nic, deset párů po skupinách a samice čuměli z děr jak starý báby z oken , tak jsem to nastěhoval do sklepa , kde hnízdí po párech ( 15 - 20°C) a je to někde jinde, úspěšnost asi 2/3 .Při stříkání vody do budek, nesmíte na vejce ! Vlhkost 60 - 70% by měla vyhovovat . J.
nikolas

XXX.XXX.142.65
Já chovám agoše škrabošáky (3 páry) už asi 4 roky přes léto venku a s oplozeností a líhnivostí nemám nejmenší problém. Každý rok mají dvě hnízda a za ty 4 roky jsem měl jedno neoplozené vajíčko a vše co bylo oplozené tak se bez problémů vylíhlo a bylo odchováno a to mívá jeden pár v hnízdě pravidelně 7 mladých. Vlhkost jsem nikdy neřešil. Myslím si, že když je příliš suchý vzduch tak samice se o vlhkost postarají.