Chtěl bych se zeptat proč samec kakariky červenočelého škube samici. Tomuto samci uhynula samička v prosinci. Zřejmě ji ukloval. Měla vytrhaných polovinu pírek z hlavy. Dokoupil jsem tomuto samci samici a jsou spolu již 2 měsíce, ale až teď je vůči ní agresivní. má vytrhaná pírka na hlavě. Přiložím foto. Prosím o radu.
Děkuji za slušné odpovědi
Robin Hanulík
kanula95
napsal(a):
Chtěl bych se zeptat proč samec kakariky červenočelého škube samici. Tomuto samci uhynula samička v prosinci. Zřejmě ji ukloval. Měla vytrhaných polovinu pírek z hlavy. Dokoupil jsem tomuto samci samici a jsou spolu již 2 měsíce, ale až teď je vůči ní agresivní. má vytrhaná pírka na hlavě. Přiložím foto. Prosím o radu.
Děkuji za slušné odpovědi
Robin Hanulík
detail smice
Treba odpútať samcovu pozornosť. Vložte do voliery vedro, bedničku prípadne večšiu nádobu so zeminou, večší drn trávy aj s koreňom, lesnú hrabanku, môžete tam nasypať aj zmes drobných semien a ja tam sem tam hodím za hrsť múčnych červov. Druhý spôsob je starý nahnilý, práchnivelý kus dreva, ale ten dlho nevydrží no funkciu splní. Tretí spôsob je trávové seno, nie plesnivé, z viditelnými semienkami, dával som ho večšie mnostvo pre rýžovníkov a prepeliciam na hniezdo. Kakariky ho celý deň spracovávali a preliezali. Toto učili aj mláďatá po vyletení. Až po vyčerpaní týchto možností môžete vtáka považovať za nevhodného do chovu. Niektoré samice sú náchylné k mimosezonnemu prchnutiu i keď to nemá vplyv na hniezdenie a môžu byť náchylnejšie na prechladnutie. Iné sa v takomto stave neustále zdržujú v budke a pri občasnom opustení budky sú napadané samcom. Kakariky je činorodý vták a nečinnosť ho ubíja a deformuje jeho charakter.
Glaniss

XXX.XXX.140.125
ja som mal tento isty problem s rozelami a pomohlo ked som ich na 2-3 tyzdne rozdelil dokym samica uplne nezarastla a zatial som dal samcovi nieco aby sa zabavil ako to uz bolo popisane p predchadzajucom prispevku....ked bola samica uplne zarastena dal som budi do voliery a po pridani samice k samcovi problem prestal....podla mna je to sposobene tym ze sa chce samec parit ale samica este nie!!!
Glaniss
napsal(a):
ja som mal tento isty problem s rozelami a pomohlo ked som ich na 2-3 tyzdne rozdelil dokym samica uplne nezarastla a zatial som dal samcovi nieco aby sa zabavil ako to uz bolo popisane p predchadzajucom prispevku....ked bola samica uplne zarastena dal som budi do voliery a po pridani samice k samcovi problem prestal....podla mna je to sposobene tym ze sa chce samec parit ale samica este nie!!!
Ahoj mě samec taky škubal samici a 1 zabil tak jsem koupil 3 samice samec se paři zatim s 1 samici a těy 2 samice prohani ale už neškube maji velkou volieru až vyleti mladata tak si necham samce pro ty 2 samice