Zdravím všetkých priaznivcov chovu vtákov,mám na Vás otázku,začal som opäť s chovom papagájov a chcel by som si na záhrade vybudovať veľkú záhradnú volieru podobnú ako bývajú v ZOO ,kde sa bude dať aj normálne chodiť,rozmer by mal byť cca 25m x 8mx 3,5m. Bude aj zálet do vnútorného priestoru.Otázka je, budú mi v nej hniezdiť viaceré druhy vtákov,napr Papagaj kráľovský,červenokrídlý,horský,nadherný,alexandre.Penanty neplánujem,tých sa bojím,že budú agresívne,poradte z vlastnej skúsenosti,čo doporučujete,boxy určite nebudem robíť,budú tam aj slivkové stromy čo sú v záhrade 50 rokov,tráva a všetko ako v prírode.Ďakujem za rady.
nikolas
XXX.XXX.204.8
Snem mnoha chovatelů něco takového určitě je, ale podle mě je tak velká voliéra dost nepraktická. Pokud jak píšete tam vypustíte víc druhů tak budete mít o dění špatný přehled a velice špatně se vám budou ptáci chytat. Ale určitě vás nechci odrazovat, ale nevěřím, že by někdo něco podobného u nás měl.
cone
napsal(a):
Článek se nachází v NovéExotě č.10/2010 - Na návštěvě u chovatele - V. Máček, Zelená. Je v něm zmínka o společné voliéře 40 x 15 x 3m, kde jsou společně chováni rozely, pap. červenokřídlí, barnardi a kakaduové růžoví a inky + alex. čínští a mníšci šedí. cone
Už vím, který čláenk jste mysleli, já jsem měl na mysli jeden, který byl ve fauně.