Zdravím všetkých priaznivcov chovu vtákov,mám na Vás otázku,začal som opäť s chovom papagájov a chcel by som si na záhrade vybudovať veľkú záhradnú volieru podobnú ako bývajú v ZOO ,kde sa bude dať aj normálne chodiť,rozmer by mal byť cca 25m x 8mx 3,5m. Bude aj zálet do vnútorného priestoru.Otázka je, budú mi v nej hniezdiť viaceré druhy vtákov,napr Papagaj kráľovský,červenokrídlý,horský,nadherný,alexandre.Penanty neplánujem,tých sa bojím,že budú agresívne,poradte z vlastnej skúsenosti,čo doporučujete,boxy určite nebudem robíť,budú tam aj slivkové stromy čo sú v záhrade 50 rokov,tráva a všetko ako v prírode.Ďakujem za rady.![]()
nikolas
XXX.XXX.204.8
Snem mnoha chovatelů něco takového určitě je, ale podle mě je tak velká voliéra dost nepraktická. Pokud jak píšete tam vypustíte víc druhů tak budete mít o dění špatný přehled a velice špatně se vám budou ptáci chytat. Ale určitě vás nechci odrazovat, ale nevěřím, že by někdo něco podobného u nás měl.
cone
napsal(a):
Článek se nachází v NovéExotě č.10/2010 - Na návštěvě u chovatele - V. Máček, Zelená. Je v něm zmínka o společné voliéře 40 x 15 x 3m, kde jsou společně chováni rozely, pap. červenokřídlí, barnardi a kakaduové růžoví a inky + alex. čínští a mníšci šedí. cone
Už vím, který čláenk jste mysleli, já jsem měl na mysli jeden, který byl ve fauně.