Papoušek červenokřídlý

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2011 18:17
loonn

XXX.XXX.201.16

Zdravím chovatele těchto krasavců,v kolika dnech kroužkujete,jak se rodiče staví k okroužkovaným mládatům?dík za všechny rady a poznatky,dnes mám první vylíhlé mládě ze tří vajec.Ještě před měsícem jsem přemýšlel o přepárování,protože mi přišlo že se k sobě nemají a najednou.....mám mrně.kolem vajec jsem chdil po špičkách ani jsem na ně nešahal a chtěl se nechat překvapit a povedlo se.tak doufám že vše půjde dál v pohodě.dík leon

16.5.2011 19:23
sharon

XXX.XXX.190.6

Dobrý deň, ja krúžkujem od 7 až do 10 dňa, ja mám tiež vynikajúcu chovnú páru, už som odstavil 2ks mladé odchov 2011 a samička sedí na 2ks plodných vajíčok. Pri kontrole vaj. neodlieta a trochu sa posunie do kúta búdky, mám spodok 400x400mm.
Prajem aby sa Vám odchov podaril
S pozdravom

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2011 20:37

Včera jsem kroužkoval dvě 9ti dení mládata.Dnes jsem kontroloval jesli mají kroužky a vše v pořádku.I když jedno mládě je nejspíš líhlé o 1-2 dna pozdějc a klidně bych mohl ještě s kroužkem počkat.Rodiče nemají problém jak s kontrolou tak s kroužkama u mladých.Pavel

16.5.2011 23:09
loonn

XXX.XXX.183.33

Ahoj,díky moc za odpovědi.Jen ještě kroužkujete vel.6,5 a jakou barvu kroužku volíte?Já jsem je neviděl krmit se ani pářit a samec byl na samici tradičně zlej.Jak vylezla z boudy se najíst hned jí zaháněl zpět.Tak jsem kontroloval jen když byla venku.Vejce byla na druhé straně budky ale po pár dnech je přesunula ke kontrolním dvířkům,takže jen otevřu a perfektně vidím.Oplozenost jsem odhadoval podle zbarvení vajec.Ted pár dní zpět se chování samce změnilo,už ji nechává na pokoji dokonce je s ní v budce.Tak uvidím.dík a ahoj.leon

17.5.2011 19:35

Ano.Velikost kroužku je 6.5 a tím také kroužkuji.Barva je libovolná dle vašeho výběru.Chování samce je stejné jako u toho mého.Přeji at se vám daří a dejte vědět jak to u vás dopadlo. s pozdravem Pavel:-)

17.5.2011 23:28
loonn

XXX.XXX.5.150

Ahoj,tak jsem se radoval předčasně.Dnes jsem po příchodu z práce počkal až samice vyleze z budky a nedočkavě nahlédl,a mládě nikde-zmizelo.Několikrát jsem to nevěřícně zkontroloval a prostě není.Zbývající dvě vajíčka jsem vzal a zkontroloval,byli v nich zárodky bez známek zivota.po naloupnutí skořápek jsem nalezl mrtvá mládata pár dnů před vylíhnutím.Takže takhle to prozatím skončilo s červenokřídlými,dík všem za rady a přeji více štěstí v chovu.leon

21.5.2011 21:34
loonn

XXX.XXX.246.38

Ahoj,pořád mi vrtá hlavou kam zmizelo mládě.jako jediná verze mi vychází že ho staří sežrali.ale proč? Kolem volier se nic mimořádného nedělo,nemněli důvod stresovat a vždycky jsem si myslel jsem že by ho v případě stresu "jen"zabili.Máte někdo podobné zkušenosti?Dík za vaše postřehy.leonsmajlík

22.5.2011 07:35
sharon

XXX.XXX.186.87

Dobrý deň, neverím, že Vám to mladé samica zožrala, jednoducho ho mohla vyniesť prilepeného na spodku brucha, alebo uhynulo a zahrabali ho, treba prezrieť dôkladnejšie búdku, môže byt zachytené aj tam ako samica vychádza z búdky, napr. na rebríku, ja mám pletivo ako rebrík.
S pozdravom

22.5.2011 08:18
loonn

XXX.XXX.60.234

Zdravim,taky mi to nejde do hlavy.Zkusím budku pořádně prohledat. Docela často lezl do budky samec,tak jestli v tom nemá on prsty,mam pocit že jsem četl že samec se na výchově moc nepodílí až když vyletí mladí z budky.A on tam začal lézt asi 2 dny před líhnutím mláděte.leon

22.5.2011 23:07
loonn

XXX.XXX.164.85

Ahoj,tak jsem na radu př.sharona prohledal budku a mládě samozřejmě mrtvé našel.Máte někdo zkušenost jestli by mohli mít letos druhou snůšku?Zatím tomu nic nenasvěčuje.dík leon

Přidejte reakci

Přidat smajlík