Sháním lidičky kteří by se rádi setkavaly a předavaly si rady a informace o chovu Amadiny Guldových v Ostravě a blízkem okolí.Více v kolonce Klub chovatelů Amadin Guldových na stránkách
www.guldy.cz
![]()
Dobrý deň! Gayle A. Souček autor brožovanej príručky Gouldian Finches je pôvodom čech? Ak áno nebude publikovaná táto príručka aj v češtine? Samostatné kluby chovateľov amadín Gouldovej existujú v zahraničí a aj robia špecializované výstavy ale je to veľmi náročné ako finančne tak aj pracné pre samotný výbor klubu. Pre inšpiráciu http://ladygouldianfinch-ca.com/
vmakovicky
napsal(a):
Dobrý deň! Gayle A. Souček autor brožovanej príručky Gouldian Finches je pôvodom čech? Ak áno nebude publikovaná táto príručka aj v češtine? Samostatné kluby chovateľov amadín Gouldovej existujú v zahraničí a aj robia špecializované výstavy ale je to veľmi náročné ako finančne tak aj pracné pre samotný výbor klubu. Pre inšpiráciu http://ladygouldianfinch-ca.com/
Děkuji za reakci,za to na nemoderovaném fóru se již rozběhla debata jak jsem všechno udělal špatně.Prostě Ti Češi
Návod na vytvorenie klubu je napr. špeciálny klub chovateľov v Belgii: http://www.gouldamadine.be/
Myslím si, že webová stránka o ktorej je v nemoderovanom fóre veľká diskusia sa dá upraviť ale pre založenie a funkciu klubu je potrebné práve to čo vidíte v klube v Belgicku. Až keď získate potrebnú kvalitu budú Vás vnímať chovatelia aj zo zahraničia a môžete spolupracovať s inými klubmi.
vmakovicky
napsal(a):
Návod na vytvorenie klubu je napr. špeciálny klub chovateľov v Belgii: http://www.gouldamadine.be/
Myslím si, že webová stránka o ktorej je v nemoderovanom fóre veľká diskusia sa dá upraviť ale pre založenie a funkciu klubu je potrebné práve to čo vidíte v klube v Belgicku. Až keď získate potrebnú kvalitu budú Vás vnímať chovatelia aj zo zahraničia a môžete spolupracovať s inými klubmi.
Děkuji za tip a radu,ale musím se přiznat že jsem znechucen reakcemi na druhém fóru,takže již mám v tom jasno.Nic nebudu dělat stránky si nechám jen pro sebe a pro lidi,kterým to nevadí
Ještě jednou děkuji a přeji mnoho zdaru
S.P
Dobry vecer,
to vam to odhodlani dlouho nevydrzelo. Skoda, guldy jsou moji hlavni odbornosti a jiste by bylo zajimave komunikovat se stejne "postizenymi" lidmi. Stranky jsem jeste neprohlizel, otevrel jsem si je v druhem panelu, projdu je potom.
Takze, obrnit se trpelivosti, nevnimat tupce co neumi slusne proadit a ono to urcite pujde. berte to tak, ze jsou to ti co by to strasne radi udelali taky, ale nemaji tu kuraz, tak jen hazi klacky pod nohy...
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
to vam to odhodlani dlouho nevydrzelo. Skoda, guldy jsou moji hlavni odbornosti a jiste by bylo zajimave komunikovat se stejne "postizenymi" lidmi. Stranky jsem jeste neprohlizel, otevrel jsem si je v druhem panelu, projdu je potom.
Takze, obrnit se trpelivosti, nevnimat tupce co neumi slusne proadit a ono to urcite pujde. berte to tak, ze jsou to ti co by to strasne radi udelali taky, ale nemaji tu kuraz, tak jen hazi klacky pod nohy...
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
Zdravím Vás pane Šmidla,v první řadě děkuji za odpověď tady se k tomu již nebudu vyjadřovat a nemíním se pořád s někým handrkovat co a jak atd.Napsal jsem Vám e-mail osobně
S pozdravem
S.P
Dobré ráno, asi jsem měl reagovat dříve, ale bohužel jsem si potřeboval taky trochu oddechnout od sledování fóra i toho nemoderovaného. Založit klub chovatelů těchto ptáků je dobrý nápad, člověk nesmí dát na pár rádoby rejpalů z nemoderky, to by nemohl dělat nic. Pokud se nedáte a tento nápad jste už definitivně nezavrhl, nabízím pomoc tak, aby se klub pomalu a jistě rozběhl. Klub přátel exotického ptactva KPEP Vám rád pomůže, můžete se prezentovat na našich výstavách - Botanická zahrada Na Slupi Praha a Exotika Lysá nad Labem - ať už panel nebo rovnou menší expozice klubu, na Exotiku, která je bodovaná, zajistíme případně i posuzovatele, dovedu si představit i Vaší prezentaci na Exotě Olomouc a další - v případě zájmu se ozvěte - mé kontakty jsou v profilu i na stránkách KPEP - www.kpep.cz.
Byla by škoda nechat dobrou myšlenku hned zničit.
Ladislav Žoha, KPEP
Dobry den,
na lehkou vahu bych vsak nebral ani ty postrehy z nemoderovane diskuse. Odborna zpusobilost zakladajicich clenu bude jiste mernou jednotkou kvality klubu. Znalost spravneho nazvu take neni tak uplne neopravneou pripominkou. Ale to neni nic co by se nedalo dohnat.
Urcite zacit odbornou pripravou. Spojit se s jinym klubem, navrh pana Zohy je dle meho velkorysy a jeho znalosti a zkusonosti neocenitelne. Zjistit a zajistit pravni stranku veci, vse se musi necim ridit.
na druhou stranu kvalita webovych stranek je az to posledni, co by se ted melo resit. Jsem plne presvedcen ze pokud by melo dojit k realizaci, webovky se doladi za pochodu. Navic, neobejde se to bez zasahu profesionala, takze Vas to ani nebude casove brzdit, jen financne.
Takze hlavu vzhuru, problemum se musi celit primo.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Rád bych všem příznivcům a chovatelům těchto krásných amadin oznámil, že došlo k dohodě zadavatele tohoto tématu a klubu KPEP, čímž dojde ke vzniku specializovaného klubu chovatelů a.Gouldové pod hlavičkou KPEPu. Potenciální zájemci a příznivci uvedené problematiky se už nyní mohou hlásit buď přímo zadavateli tématu nebo přímo mě, první schůzka proběhne při výstavě v Botanické zahradě na Slupi koncem srpna, kde klub už bude mít panel s prezentací, na výstavu Exotika se zatím počítá už i s bodovanou expozicí guld. Doufám, že tento počin bude mít kladnou odezvu a všichni pro začátek pochopí případné drobné chyby při poměrně náročných přípravách projektu.
S pozdravem Ladislav Žoha, jednatel KPEP
zoha
napsal(a):
Rád bych všem příznivcům a chovatelům těchto krásných amadin oznámil, že došlo k dohodě zadavatele tohoto tématu a klubu KPEP, čímž dojde ke vzniku specializovaného klubu chovatelů a.Gouldové pod hlavičkou KPEPu. Potenciální zájemci a příznivci uvedené problematiky se už nyní mohou hlásit buď přímo zadavateli tématu nebo přímo mě, první schůzka proběhne při výstavě v Botanické zahradě na Slupi koncem srpna, kde klub už bude mít panel s prezentací, na výstavu Exotika se zatím počítá už i s bodovanou expozicí guld. Doufám, že tento počin bude mít kladnou odezvu a všichni pro začátek pochopí případné drobné chyby při poměrně náročných přípravách projektu.
S pozdravem Ladislav Žoha, jednatel KPEP
Děkuji za pomoc
Standa.P
Holandský klub chovateľov amadín Gouldovej (Speciaalclub Natuurbroed Gouldamadine Nederland) vydal knihu o ich chove "Gouldamadineboek" ktorá má obsah:
Starostlivosť a chov amadín Gouldovej s osobitným dôrazom na začínajúcich nadšencov.
Dedičnosť a štruktúra farieb peria amadín Gouldovej.
Mutácie a kombinácie mutácií.
Cena pre členov € 34.95.
Cena pre nečlenov € 42.50.
Prepravné:
Cena pre Holandsko € 7,50.
Cena pre ostatné krajiny € 10,50.
Neplánuje sa jej vydanie aj v ČR v klube prípadne jej preklad?
vmakovicky
napsal(a):
Holandský klub chovateľov amadín Gouldovej (Speciaalclub Natuurbroed Gouldamadine Nederland) vydal knihu o ich chove "Gouldamadineboek" ktorá má obsah:
Starostlivosť a chov amadín Gouldovej s osobitným dôrazom na začínajúcich nadšencov.
Dedičnosť a štruktúra farieb peria amadín Gouldovej.
Mutácie a kombinácie mutácií.
Cena pre členov € 34.95.
Cena pre nečlenov € 42.50.
Prepravné:
Cena pre Holandsko € 7,50.
Cena pre ostatné krajiny € 10,50.
Neplánuje sa jej vydanie aj v ČR v klube prípadne jej preklad?
Dobrý den
No nápad dobrý,jenže když spočítám cenu za knihu pak bych musel zajistit překlad ten taky něco stojí takže kniha by stála něco málo přes 1000Kč a to v tom nemám započítaný poštovné to by sice nebyla velká částka poněvadž by se jich objednálo více,ale opravdu nevím zda by to někdo koupil