Zdravím, plánuji výstavbu nových voliér a chtěl bych Vás poprosit o radu. Příčky ve vnitřní ubykaci by měli být vyrobeny z hliníkového profilu (20x20x1,5mm) a na ně namontovány palubky (15mm). Jde mi to, zda to profily hliníku vydrží nebo budou muset být dvojité tzn. dva profily vedle sebe? Přiložené obrázky jsou obrázky z vnitřní ubykace (pracovní verze). Děkuji Martin
Dobrý den, podle mě to stačí.Ty palubky to hodně zpevní, ale uvažoval bych o dutince na polovinu mezistěny(makrolon), kvůli světlu.Nevím jestli to nebude moc tmavé když zakryjete ještě strop.Světlo je hodně důležité a věřte mi, že když máte hodně prosvětlenou volieru, tak je to opravdu znát na odchovech i v počtu oplozených vajec.Nevím třeba tam bude světla dost, záleží na okolnostech.Přikládám foto mých nových volier na Neofemy.Také použitá dutinka.Ať se daří nashle
Na fotkách je vnitřní ubykace na kterou budou navazovat venkovní výlety které budou s ubykací propojené oknem + jedním oknem napevno kvůli světlu. Ještě možná každá ubykce bude mít své světlo, aby to dostatečně prosvětlené. Jde mi taky o to aby na sebe papoušci moc při hnízdení neviděli. Děkuji Martin