Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2011 19:38
loudas

XXX.XXX.96.54

Dobrý den. Dnes jsem viděl pro mě poměrně kuriózní věc. Ve velké celoroční voliéře o rozměrech cca 20 x 10 x 4 m, ve které je společně chováno několik párů alexandrů čínských, malých a andulek je na zemi pod nimi vypuštěno i několik morčat. Vypadá to zajímavě a jelikož bych také rád stavěl celoroční částečně zděnou voliéru také bych to zkusil. Jedná se mi o to, jestli si papoušci a morčata nebudou mezi sebou ubližovat nebo přenášet nějaké nemoci. Děkuji za reakce jestli s tím m,á někdo zkušenosti. smajlík

4.6.2011 09:38
zbosace

XXX.XXX.205.60

Už tu bola diskusia o chove na nemoderke niekolko krát. Ja to mám vyskúšané ale chov som mal v miestnosti z ktorej boli malé výlety. Pri takomto chove je tu práca naviac lebo morčatá majú dosť velkú spotrebu zeleného krmiva a tým pádom aj vela výkalov. Našťastie tuhých. Ak to nepredimenzujete a dodržíte hygienu spojenú s nákupom zdravých, parazitov zbavených zvierat tak by to nemal byť problém. Naviac obmedzíte aj vyskyt myší na podlahe. Morča je plaché a ostražité zviera a ak im poskytnete búdky na úkryt a spánok nemali by trpieť prípadnými náletmi večších vtákov. Vtáky si musia navyknúť, niektoré sa inštinktívne boja rýchlo pobiehajúcich morčiat. Choval som ich aj zo zlatými bažantami ale tam bol problém, lebo žrali seno zo znáškových hniezd aj keď tam sedela bažantica. Na holandských stránkach sa dajú nájsť fotky z chovu v takýchto zostavách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík