Dobrý den,
mám stejnou zkušenost, jeden pár jsem musel rozdělit, kohoutek začal být asi třetí den agresivní na kuřata, druhý pár jsem rozdělil po týdnu neboť naopak křepelka honila kohoutka a nechtěl jsem riskovat, že by při těch šarvátkách mohli nějak ublížit kuřatům. Po vylíhnutí je totiž dávám do většího akvária kde jim přisvěcuju, aby měli teplo. Teprve ve dvou týdnech je pouštím zpět do voliéry.
foto paru křepelek kde jsem musel po třech dnech kouhoutka oddělit slepička ho proháněla a měl jsem strach o mladé, když pak začala snášet kohoutka jsem dal zpět a je to v pohodě, dokonce nechá mladé sedět pod ním
já chovám činské křepelky už léta a nikdy mi kohoutek nihoho neštípal. Naopak pomáhá ve výchově kuřat od prvního dne po vylíhnutí, vodí je a zahřívá stejně jako slepička.Pro mladé je to dobrá škola vštěpování. Proto také za slepičku nepožaduji vyšší cenu jako někteří chovatelé, ale fifty fifty.
pajaxy
napsal(a):
ještě jsem se chtěl zeptat nemáte náhodou straky?
Kohoutky zásadně neodděluji. Netvrdím ale že je to vždy přínosem. Některý ¨kohoutek se stará a kuřátka zahřívá dokonce i líp než samotná slípka. Jiný je neustálým pobíháním vysílí a ony pak prochladnou. Záleží hodně na okolnostech a teplotě. Na obrázku jsou mé straky.