Papoušek červenokřídlý - pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2011 09:22
miracio

XXX.XXX.172.4

Dobrý den,
rád bych požádal o radu ohledně pohlaví pap. červenokřídlých. V létě 2010 jsem si pořídil 5ks těchto papoušků, všichni kroužkováni 10, od různých chovatelů. Mám je společně v zahradní voléře, která je krytá, ale nevytápěná. U jednoho kusu se již objevila černá pera v zádech a červená pera v křídlech v další řadě. Ostatní kusy jsou bez změny. Zajímá mě, zda se již s určitostí dá v tomto stáří (12-13 měs.) říci, že mám v chovu 1,4. Nebo je možné, že k přepeření ostatních kusů dojde později. Pro ilustraci přikládám aktuální fofo.
Děkuji KMEŤ

23.6.2011 09:41
vrana

XXX.XXX.221.138

Dobrý den myslím si ,že máte 2,3.Na druhé fotce se mězdá ,že jsou dva samci vedle sebe.Počkejte jak přepéří.Mám to samé 1,1 stopro.A vdruhé voliéře mám asi 2,2 podobně jsou už vybarvené jak ti vaši.smajlík

23.6.2011 13:43
pepa13

XXX.XXX.142.1

Dobrý den , souhlasím , že na druhé fotce jsou 2 samci vedle sebe na bydle . Zbytek ? Mám to podobné jako Vy - 5 papoušků rok 2010 . Černé záda a křídla nemá ale ani jeden . Zatím u svých odhaduji 3,1 pátého typuji na samičku ( to je spíše přání ) , ale čekám na podzim - mělo by to být poznat lépe i když mi jeden chovatel říkal , že jemu se 100% samice vybarvila na samce až po 2 roce .

23.6.2011 16:03
arnold

XXX.XXX.112.7

pepa13 napsal(a):
Dobrý den , souhlasím , že na druhé fotce jsou 2 samci vedle sebe na bydle . Zbytek ? Mám to podobné jako Vy - 5 papoušků rok 2010 . Černé záda a křídla nemá ale ani jeden . Zatím u svých odhaduji 3,1 pátého typuji na samičku ( to je spíše přání ) , ale čekám na podzim - mělo by to být poznat lépe i když mi jeden chovatel říkal , že jemu se 100% samice vybarvila na samce až po 2 roce .

Dobrý den,
jsem docela zaražen, že se Vám samec tak brzo vybarvuje, měl jsem 8 ks kr. 09 a žádný nebyl tak vybarven. 3 Jisté samce jsem již prodal, teď jich mám ve voliéře 5 a zbarveni jsou jako ty 2 ks na druhé fotce dole. Nechci Vám radit ale 100% jistotu budete mít nejdříve za rok nebo když uděláte DNA či endoskop. Souhlasím s příspěvkem, podzim napoví, zatím to vidím na podzimní výprodej. Ještě doplním z těch 8 jsem kupoval u chovatelů 3 jako samce a zbytek samice. To znamená, že teď bych měl mít samé samice, čož není pravda. Přeji hodně zdaru.

23.6.2011 18:49
papy

XXX.XXX.224.8

arnold napsal(a):
Dobrý den,
jsem docela zaražen, že se Vám samec tak brzo vybarvuje, měl jsem 8 ks kr. 09 a žádný nebyl tak vybarven. 3 Jisté samce jsem již prodal, teď jich mám ve voliéře 5 a zbarveni jsou jako ty 2 ks na druhé fotce dole. Nechci Vám radit ale 100% jistotu budete mít nejdříve za rok nebo když uděláte DNA či endoskop. Souhlasím s příspěvkem, podzim napoví, zatím to vidím na podzimní výprodej. Ještě doplním z těch 8 jsem kupoval u chovatelů 3 jako samce a zbytek samice. To znamená, že teď bych měl mít samé samice, čož není pravda. Přeji hodně zdaru.

Dobrý den, souhlasím s vámi.Já mám 2 kusy vybrané z hejna rok 09 a samec se začal vybarvovat až teď nedavno a není ani přepeřený jako ten váš.Ať se daří nashledanou

23.6.2011 21:55
stefanp

XXX.XXX.217.145

dobrý den.mám pár desiatok kusov,a u mna máte možnost momentále vidiet samcov 09 s1 čier.perkom a10 s20.čier. perkami.takže porovnávajte.väla uspechov.stefan.:-)

24.6.2011 09:20
miracio

XXX.XXX.172.4

Děkuji za odpovědi. Právě ta skutečnost, že již po roce se jeden pták vybarvil takovým způsobem mě překvapila. Není kam spěchat a počkáme, jak to dopadne.
Kmeť

Přidejte reakci

Přidat smajlík