Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2011 17:29
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

Dobrý den, mám prosbu na chovatele hrdliček a na ty, kteří se orientujou v dedičnosti a genetice barev. Vždy když se mi vylíhnou mladé hrdličky, s nedočkavostí čekám, jaká barva to bude. Avšak zatím mě ještě nedostalo nic tak jako dnes. Při kontrole hnízda s maldými, jsem si všiml že jedna ze dvou mladých bílých hrdliček má červené oči a ta druhá ne. Celkem mě to překvapilo protože jak u hrdliček, tak u holubů jelikoš jsem holubář, jsem se s tim ještě nikdy nesetkal a upřímně mě zamrazilo protože to vipadá jaksi strašidelně nebo jak bych to popsal. Přikládám foto jak mladých tak i rodičů a prosím, zda by mi to někdo asapoň trochu vysvětlil jak je to možné abych byl příště zase o něco chytřejší. Snažil jsem se to nějak vyfotit aby ty oči byli vidět ale bohužel nemám tak výkonný foťák takže to moc nesejmul. S pozdravem a chovu zdar, V. Škvor...

8.7.2011 17:30
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

A tady jsou rodiče. Svetlý je holub a tmavá je holubice.:-)

9.7.2011 06:43
st.toman

XXX.XXX.32.219

Venca Škvor napsal(a):
A tady jsou rodiče. Svetlý je holub a tmavá je holubice.:-)

Zdravím. Nevím, zda to napíšu úplně přesně, ale to co píšeš tak to je normální. Ta hrdlička s červenýma očima bude čistě bílá - albín a ta druhá bude sice světlá,možná hodně bílá, ale nebude albín bílá. Ta stará také není bílá albín, neboť má tmavý zobák a určitě nepatrný náznak krčního proužku. Bílá albín má zobák růžově bílý. Takže v pohodě. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

9.7.2011 09:16
zbosace

XXX.XXX.216.207

Mláďatá budú -straka a ino. Čiže bude biele prípadne svetlo krémové s červeným okom. V prípade že bude krémovo biele, oko bude v dospelosti pôsobiť ako tmavé, ako je to u svetlého rodiča. Niektorý z rodičov je štepitelný na straky, aj mláďatko v zadu má kresbu straky, ktorá sa naplno prejaví až po prvom preperení. Svetlejší rodič asi nie je straka, ani čistý albín ale z môjho pohladu krémové kapučíno. Od takéhoto jedinca nikdy nedostanete čisto biele červenooké albíny. Vždy krémový alebo žltý odtieň prevládne.

9.7.2011 09:40
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

st.toman napsal(a):
Zdravím. Nevím, zda to napíšu úplně přesně, ale to co píšeš tak to je normální. Ta hrdlička s červenýma očima bude čistě bílá - albín a ta druhá bude sice světlá,možná hodně bílá, ale nebude albín bílá. Ta stará také není bílá albín, neboť má tmavý zobák a určitě nepatrný náznak krčního proužku. Bílá albín má zobák růžově bílý. Takže v pohodě. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

No ten holub má barvu jako kapučíno no. A proužek má dost výrazný, celkem dost šedivý... Já sem se hlavně bál jestli to nebude nějaký mutant- jakože neplodný nebo celkově vadný nebo tak něco. Jinak moc děkuji za odpověď:-) S pozdravem V. Škvor.:-)

9.7.2011 09:49
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

zbosace napsal(a):
Mláďatá budú -straka a ino. Čiže bude biele prípadne svetlo krémové s červeným okom. V prípade že bude krémovo biele, oko bude v dospelosti pôsobiť ako tmavé, ako je to u svetlého rodiča. Niektorý z rodičov je štepitelný na straky, aj mláďatko v zadu má kresbu straky, ktorá sa naplno prejaví až po prvom preperení. Svetlejší rodič asi nie je straka, ani čistý albín ale z môjho pohladu krémové kapučíno. Od takéhoto jedinca nikdy nedostanete čisto biele červenooké albíny. Vždy krémový alebo žltý odtieň prevládne.

S tim že je některý z rodičů do strak je docela dost možný a myslim že zrovna ta holubice, protože její rodiče letos měli 3 hnízda a v každém byla nejmíň jedna straka. Ač je mi to záhada protože její matka má stejnou barvu ajko ona a otec je žlutý. Ale lezou z nich nádherné straky. Přihodím foto jestli ho najdu. A stvětlý rodič, holub, straka není a ani straka je přesně to kapučíno jak říkáte. No myslím že nakonec se nechám překvapit co z toho vyleze:-):-) Moc děkuji za odpověď. V. Škvor...

Přidejte reakci

Přidat smajlík