Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2011 15:19
opalin

XXX.XXX.250.89

Dobry den. Chcel by som sa opytat v akej farbe su kanare vo volnej prirode a ci sa este v chovoch vôbec daju zohnať.

9.7.2011 20:07
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Kanárik poľný (Serinus serinus)

9.7.2011 20:15
atobajus

XXX.XXX.249.198

vmakovicky napsal(a):
Kanárik poľný (Serinus serinus)

česky = zvonohlík zahradní :-)

9.7.2011 20:57
opalin

XXX.XXX.250.89

ale chcel som prirodne kanare z ktorych su vyslachetene dnesne kanare. Zvonhliky poznam :-) no ciziky su krajsie aj tak dakujem za foto,

10.7.2011 03:34
atobajus

XXX.XXX.249.198

opalin napsal(a):
ale chcel som prirodne kanare z ktorych su vyslachetene dnesne kanare. Zvonhliky poznam :-) no ciziky su krajsie aj tak dakujem za foto,

Na těch prvních dvou fotkách máte divoké kanáry, samce a samici. Fotky autor nafotil přímo v jejich domovině. Staženo z netu.

10.7.2011 07:31
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Serinus domestica (kanárik domáci, ktorý sa chová v zajatí) je nie už kanárik, ktorý bol v 17. storočí dovezený z Kanárskych ostrovov (pomenovanie ostrovov je podľa psa - Canis). Kanárik domáci je už kríženec a ani na Kanárskych ostrovoch jedince čo lietajú voľne nemusia byť pôvodné druhy a tiež sú to väčšinou krížence s uletenými kanárikmi zo zajatia.

michalv

10.7.2011 15:52
michalv

XXX.XXX.137.89

opalin napsal(a):

Pokiaľ mám dobré informácie, tak na Slovensku zákon nepovoľuje chovať krížencov. Údajne najnovšia legislatíva to zakazuje. Odporúčam si všetko podrobne naštudovať, lebo životné prostredie po tom veľmi ide a "reže" mastné pokuty, ba dokonca hrozia tu až dva roky.smajlík

10.7.2011 18:15
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Kanáriky (niektoré) ktoré sa vyskytujú na Kanárskych ostrovoch sú Serinus canaria forma domestica. Pôvodný druh Serinus canaria - kanárik divý by sa dal získať pomocou DNA testov. Čiže bolo by potrebné presne určiť DNA Serinus canaria a potom porovnávať jednotlivé DNA jedincov, ktoré by najviac zodpovedali pôvodnému druhu. Tak by ste získali čistý druh kanárika divého - Serinus canaria. Bola by to finančne náročná záležitosť a potom by sa dalo hovoriť o čistokrvnom chove. http://commons.wikimedia.org/wiki/Serinus_canaria Okrem toho na chov eurofauny je na Slovensku problém si vybaviť povolenie a kanárik divý je eurofauna.

Přidejte reakci

Přidat smajlík