Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2011 18:18
vancar

XXX.XXX.124.50

Zajímalo by mne co vznikne když sestavím pár penantů 1.0 červená straka (červený pták se žlutou hlavou a žlutým pruhem na břiše ) a 0.1 žlutá skořice nevyznám se v tom tak prosím o radu zkušenější .-) Děkuji

11.7.2011 19:19
bukoroza

XXX.XXX.151.2

Tak pokud je ten samec dominantní straka a to nejspíš bude,tak část odchovu budou straky,všichni samci budou štepit na skořici a všichni mladí budou štepit na žlutou.Pokud by samec štepil na žluté můžou tam být i žlutí ptáci.Pokud by ještě štěpil i na skořici mužou tam být straky,žlutí a červení a to vše i ve skořici, stačí to takhle.

11.7.2011 20:06
vancar

XXX.XXX.124.50

ufff děkuji mockrát za vyčerpávájící informace

11.7.2011 20:30
olda1

XXX.XXX.144.78

vancar napsal(a):
Zajímalo by mne co vznikne když sestavím pár penantů 1.0 červená straka (červený pták se žlutou hlavou a žlutým pruhem na břiše ) a 0.1 žlutá skořice nevyznám se v tom tak prosím o radu zkušenější .-) Děkuji

Dobrý den,
a pokud ten strakatý samec je recesivní straka a na nic jinýho neštěpí, tak odchováte 1,0 i 0,1 přírodní ptáky štěpitelné na straky, žlutou a samci ještě navíc budou štěpit na skořici.

11.7.2011 21:04
vancar

XXX.XXX.124.50

Něco už jsem načetl,ale pořád nechápu co je dominantní a co recesivní ze slova dominantní bych logicky odvodil že čím více žluté tím dominantnější bohužel některé články praví opak tak nevím rodiče samce straky neznám a předchozí majitel ho měl s 0,1 modrou a dávalo mu to modré straky, samice by byla potomek z páru kdy on byl žlutá skořice a ona přírodní červená nebo naopak ted nevím..-) a ten žlutý byl potomek přírodního páru s pravidelnými odchovy přírodních potomků a jednoho dne byl v hnízdě žlutý pták majitelem označen jako žlutá skořice takže celkem zamotaný příběh a také proto mě láká to spojit. Znovu opakuji že jsem začínající chovatel co má andulky korely zebry chůvky a jeden pár penantů+ted koupený již zminovaný samec straka zítra dodám foto...-)

12.7.2011 10:17
bukoroza

XXX.XXX.73.140

Tak pokud to dávalo straky,tak je ten samec dominantní straka. ale pokud přesně nevíte rodiče te samice ,ani to nemusí být žlutá skořice ,ale pouze žlutá,tam se to pozná v hnízdě skořice mají červené oči cca do 7 dne po vylíhnutí.Ted už je to vcelku jedno,ale před dvěma lety stála samice žluté skořice okolo 10 000 oproti žluté,kterou šlo koupit za 6 000.Ted jde spíš o to jak chcete z ptákama dále pracovat a co chcete odchovat,tam je pak důležité vědět co je co,holt to je genetika a to je na tom to krásné.

Tak at se daří v chovu.

12.7.2011 11:19
olda1

XXX.XXX.144.78

bukoroza napsal(a):
Tak pokud to dávalo straky,tak je ten samec dominantní straka. ale pokud přesně nevíte rodiče te samice ,ani to nemusí být žlutá skořice ,ale pouze žlutá,tam se to pozná v hnízdě skořice mají červené oči cca do 7 dne po vylíhnutí.Ted už je to vcelku jedno,ale před dvěma lety stála samice žluté skořice okolo 10 000 oproti žluté,kterou šlo koupit za 6 000.Ted jde spíš o to jak chcete z ptákama dále pracovat a co chcete odchovat,tam je pak důležité vědět co je co,holt to je genetika a to je na tom to krásné.

Tak at se daří v chovu.

Tak pokud to dávalo modré straky, tak ten samec musí štěpit na modrou a musí to být dominantní straka 2f, aby to byly všechno straky, ale je divné, že se tam neobjevila žádná přírodní straka. Pokud v hnízdě byla i normální mládata ( jen přírodní a modrá ), tak to může být taky dominantní straka, ale 1f a nebo je to recesivní straka a samice mu štěpila na reces. straky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík