Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2011 21:38
ketas79

XXX.XXX.51.73

Takto vypadá mládě,na prvním obrázku je dospělý kus.

15.7.2011 21:41
ketas79

XXX.XXX.51.73

A tohle vůbec netuším,jak bude vypadat dospělé.A tak nevím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2011 22:01

první foto dospělí pták - červená skořice,druhé foto mládě - červená skořice,třetí foto - mládě přírodní

pro jistotu napište složení rodičů taky hodně napoví Pavel

16.7.2011 11:12
ketas79

XXX.XXX.51.73

Samec je modrý viz.foka.První fotka je matka.

16.7.2011 13:00

Tak je to tak jak jsem psal předešlém příspěvku.
Jen ten Váš samec ještě štěpí do skořic.Jinak by Vám navypadla skořice (mládě).
Tudíš Vaše mladé ještě k tomu štěpí na modrou barvu a všechni samci budou ještě štěpit jak na modrou tak na skořici.Pavel

16.7.2011 20:50
ketas79

XXX.XXX.51.73

Díky moc za odpověď.Přiznám se,že tomu moc nerozumím,jsem začátečník.Štěpit znamená,že může mít modrá mláďata,i když je třeba sám skořicový?Chápu to dobře?smajlík

16.7.2011 20:54
ketas79

XXX.XXX.51.73

Ještě nerozumím,jak je možné,že mají i přírodní mládě?Jsem holt z toho Matěj!

16.7.2011 21:06

Vaše mládata už budou všechny štěpit na modrou a samci k tomu ještě na skořice.Jelikož skořice je vázaná na pohlaví.Jo genetika je v počátku docela složitá ale základy se dají naštudovat z knih.
Proč z vašeho složení(páru) nepadají modré mladé, jelikož červená je nadřazená modré.(řečeno laicky).
Pavel

16.7.2011 21:38
ketas79

XXX.XXX.51.73

Ale mají i vyjímku!Toto je pátý kousek!!!

16.7.2011 21:45
ketas79

XXX.XXX.51.73

Je krásný po tatínkovi.Takže s toho mám guláš!Bral jsem,že modří jsou po otci a skořicoví po matce!|Ale Ti přírodní mi vrtaly hlavou?To byla má laická teorie.Teď už nevím nic.

16.7.2011 22:11

Aha tak tahle fotka mluví za vše,jeslti modrý je sourozenec.Tak se omlouvám že jsem Vás asi zmátl.
V tom případě Váš modrý samec štěpí na skořici a samice červená skořice na modrý jinak by Vám modrý pták navypadl.Takže se omlouvám.A kombinace jakou jsem napsal pro váš odchov platí. Napíšu Vám to názorně.
1.0 modrá /skořicová x 0.1 přírodní skořicová /modrá rodiče
1.0 modrá /skořicová odchov
1.0 přírodní /modrá skořicová
1.0 modrá skořicová
1.0 přírodní skořicová /modrá
0.1 přírodní /modrá
0.1 modrá skořicová
0.1 přírodní skořicová /modrá
0.1 modrá

Pavel

16.7.2011 22:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vaše mládata už budou všechny štěpit na modrou a samci k tomu ještě na skořice.Jelikož skořice je vázaná na pohlaví.Jo genetika je v počátku docela složitá ale základy se dají naštudovat z knih.
Proč z vašeho složení(páru) nepadají modré mladé, jelikož červená je nadřazená modré.(řečeno laicky).
Pavel

V tomhle případě aby nebyl odchov modrý by samice nesměla štěpit na modrou.A z tohohle složení jsem vycházel že máte.
1,0 modrý/skořice x 1,0 červená skořice.

Proto je lepší uvést jak rodiče tak všechny sourozence při zadávání dotazu.

Pavel

21.7.2011 20:44
vancar

XXX.XXX.124.50

Zdravím nemohu nevyužít že tady tomu někdo rozumí .-) chtěl sem to nastudovat , ale sem asi tupej genetika je na mě moc ..proto se chci zeptat na výsledek když složím pár penantů 1,0 dominantní straka žlutá hlava a břicho a 0,1 žlutá popř žlutá skořice.. moc děkuji za odpovědi.. :-)

21.7.2011 21:17

Za předpokladu že máte 1,0 dominantní straku(přírodní) x žlutá

odchov bude 1.0 přírodní dom.straka(1f) /žlutou
1.0 přírodní /žlutou
0.1 přírodní dom.straka(1f) /žlutou
0.1 přírodní /žlutou

pokud bude 0.1 žlutá skořice tak odchov bude stejný jen samci budou ještě štěpit na skořici.
Pavel

21.7.2011 22:43
vancar

XXX.XXX.124.50

Děkuji za odpověd,takže jestli to chápu dobře tak odchov bude jen štěpit na tu žlutou a samice podědí strakatost.Takže odchov 1,0 když štěpí na žlutouxzase žlutá bude ...??? Doufám že moc neotravuji , ale pro mě je genetika španělská vesnice a zároven by mne hrozně zajímalo co z toho bude..

Jen pro zajímavost kamarád který mě dovedl k chovu tím způsobem že mu ulítl žlutý penant potomek přírodního páru který dával pravidelně přírodní mládata a já ho odchytl na své zahradě a on mi dal za odměnu pár přírodních, tak on toho žlutého ptáka který byl dítkem náhody a přírodního páru dal s přírodním protějškem a všechny potomci jsou at už více či méně zabarveni do žluta..to jen tak pro potrápení genetické kalkulačky smajlík

21.7.2011 22:47
vancar

XXX.XXX.124.50

Ještě jsem zapoměl že si pohrávám s myšlenkou dát toho mého 1,0 dom straka s tím jeho potomkem žlutého ptáka x přírodní znovu podotýkám že žlutý rodič potomek přírodního páru a nažloutlé potomstvo x moje straka ... zajímá mě výsledek,tedy jestli toho nechci moc :-)

22.7.2011 12:48

vancar napsal(a):
Děkuji za odpověd,takže jestli to chápu dobře tak odchov bude jen štěpit na tu žlutou a samice podědí strakatost.Takže odchov 1,0 když štěpí na žlutouxzase žlutá bude ...??? Doufám že moc neotravuji , ale pro mě je genetika španělská vesnice a zároven by mne hrozně zajímalo co z toho bude..

Jen pro zajímavost kamarád který mě dovedl k chovu tím způsobem že mu ulítl žlutý penant potomek přírodního páru který dával pravidelně přírodní mládata a já ho odchytl na své zahradě a on mi dal za odměnu pár přírodních, tak on toho žlutého ptáka který byl dítkem náhody a přírodního páru dal s přírodním protějškem a všechny potomci jsou at už více či méně zabarveni do žluta..to jen tak pro potrápení genetické kalkulačky smajlík

Takže odpovím.Nejprve jestliže kamarád docílil odchovu žlutý od přírodních ptáků.Museli největší pravděpodobností oba štěpit na žlutou.A nebo by to musela být náhoda,ale tomu moc nevěřím.
Pokud dal toho žlutého na přírodní tak mohl odchovat jen přírodní štěpáky na žlutou,pokud ta přírodní štěpí ještě do žlutých,tak tam bude žlutý pták.(potomci jsou at už více či méně zabarveni do žluta)Tak bud jsou žlutý nebo nejsou.
Tahle věta je zavádějíci.A více méně mate!!!!!!!Nejlépe by bylo dát foto pro lepší orientaci.Možná že i dochází k záměně za červ.skořici.Víc Vám asi nepomohu,jelikož foto by napovědělo mnohem více.
Pavel

22.7.2011 12:56

vancar napsal(a):
Ještě jsem zapoměl že si pohrávám s myšlenkou dát toho mého 1,0 dom straka s tím jeho potomkem žlutého ptáka x přírodní znovu podotýkám že žlutý rodič potomek přírodního páru a nažloutlé potomstvo x moje straka ... zajímá mě výsledek,tedy jestli toho nechci moc :-)

Tady k tomu.Pokud dáte ptomka (tady je třeba upřesnit či to vlastně je žlutý nebo jen štěpák)
Tu variantu ze žlutou barvou jsem už psal viz příspěvek ze včera.
Pokud mu dáte jen štěpáka na žlutou.Docílíte odchovu dominatní straka a ptáci přírodní,přírodní budou někteří štěpit do žlutých(tak zvané hodně nejisté štěp.na žlutý)Pavel

22.7.2011 17:35
vancar

XXX.XXX.124.50

Je to pouze moje doměnka zjistím od něj přesněji,ale myslím že žlutý byl opravdu náhoda neboť ho má od svého nejspolehlivějšího páru který mu pravidelně dává odchov přírodních cca 5-7let a i on byl překvapeny že tam měl u nich žlutého, toho dal s naoko přírodním nevím třeba štěpí jak jsem psal nevyznam se v tom,ale viděl jsem je těsně po vylétnutí z hnízda a byly všichni do žluta už si nepamatuji přesně jak jste psal mohly být někteří červené skořice když jsem koukal na nějaké fotky bylo by to možné viděl jsem je mladé a krátce.
Zajdu za ním poptám se ho a nafotím jsem zvědavý jaký z toho všeho pak bude závěr. Zatím moc děkuji za snahu:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík