Zdravím všechny chovatele korel.Mám perlovou korelu a potřeboval bych pomoct rozlišit u ní pohlaví.Děkuji
Mám ve voliéře dvě chovné 100% páry,ale když ti samci začnou zpívat tak se jim neozývá jen křičí jak samice.
Zdravím Vás,děkuji za vaše názory,ale byl bych rád kdyby se přidal ještě někdo.Tuhle korelu jsem dovezl jako samce.Měl jsem tu koreku dva týdny ve voliéře se 100% samicí a vůbec nic to nedělalo.V protější voliéře mám chovnou páru,kde chovný samec zpíval jak urvanej z řetězu a dělal různý kreace a tady ta korela zas nereagovala ani nezpívala jak samec jenom křičela jak ostatní samice.Děkuji za další názory.Ať se vám daří.S pozdravem R.Přikryl
Zdravím, letos jsem si přivezla stejně zbarveného 100% samce, má i podobně zbarvený ocas, měl být tříletý a minulou sezonu měl už odchov (podle prodávajícího), měla jsem ho ve voliéře s dalším párem a lichou samicí, za dva týdny mi samec z druhého páru pářil tohoto samce a tento samec nebo spíše v reálu samice ted snáší vejce ....
poznali by jste pohlavi u teto strakate formy korely ktera prave vylezla z budky kdyztak zaslu dalsi fotky casti tela kde se to da rozpoznat 1 zestrany a 2 ze spodu ocasu
ja opravdu netusim vy ano? a jestli taky necite tak mi aspon poradte kam jit si to zjistit jako sondovou metodou ale budu velmi vdecny za vase prispevky ja pomaham kazdy den komukoli s cim si poradim a vy ? pomuzete me ale ne za cenu ze to bude spatne nebo s presnosti na 80% a kdyz uz odepisete tak prosim uvedte v %
Nezlobte se,ale při vší úctě,k čemu Vám bude dobré,že 2 chovatelé Vám řeknou asi samice a jiní 2 asi samec?Chovám ptáky desítky let,korel jsem odchoval řádově stovky,ale určit pohlaví u takto mladého ptáka......ani v reálu,natož z fotografie.Je mi líto,že Vám nenapíši pro Vás příznivější odpověď,ale vždy jsem fascinován,když někdo prosí o určení pohlaví z fotografie.Klidně se přiznám,po desítkách let chovu si netroufnu s jistotou určit pohlaví a každému to férově řeknu.Na poslední burze v Kladně jsem zakoupil 100% samce korely lutino(tvrdil prodávající).......no je to hezká samice.Co se dá dělat,prostě se přizpůsobím.
ilan
napsal(a):
Pak je to jasné.Jsou li toto rodiče,pak mládě je 100% samice.Tato mutace je vázaná na pohlaví.Samci budou šedí,štěpitelní.
tak prosim o urceni zbylych 2 mladat tohle je prvni
a tohle to druhe lisi se od sebe akorat tim ze prvni ma zlutobilou chocholku a hrdlo a tohle druhe ma zelenou chocholku to druhe je stejne jako matka ktera je taky na jedne z predchozich fotografijich to prvni ma bili hrudnik po otci a zlutou chocholku po nikom nikdo z nich ji nema zlutou a ted obr. druheho
re

XXX.XXX.229.169
Samec.
Já bych se také ráda zeptala na pohlaví naší koreli je strašně agresivní jen se přiblížím ke kleci hned syčí je asi rok stará prý, kroužek bohužel nemá.Máme různé papoušky, korely žádné stěmi zkušenosti nemáme Děkuju za odpovědi.
zakohozaco

XXX.XXX.195.189
mazaj
napsal(a):
Já bych se také ráda zeptala na pohlaví naší koreli je strašně agresivní jen se přiblížím ke kleci hned syčí je asi rok stará prý, kroužek bohužel nemá.Máme různé papoušky, korely žádné stěmi zkušenosti nemáme Děkuju za odpovědi.
Má celkem hodně žlutou chocholku a hlavu, prostřední ocasní pera už jsou tmavá samčí.
Martina1234

XXX.XXX.96.218
Dobry den taky se chci zeptat na pohlaví mé koreli ? Zatim se na me zvika v kleci pak ji postupne budu poustet ale když se probudim tak tak me furt vola nebo krici ale zatim do melodie to nejde tak dekuji kdyz mi napisete jestli jeto samecnebo samicka
Martina1234

XXX.XXX.96.218
Chcem sa tiež spýtať skúsených chovateľov na pohlavie perlová 16. Foto 1,2,3 mláďa foto 4,5, rodičia otec bielohlavá straka, matka žltá lutino perla.
talda

XXX.XXX.195.189
h1b
napsal(a):
Chcem sa tiež spýtať skúsených chovateľov na pohlavie perlová 16. Foto 1,2,3 mláďa foto 4,5, rodičia otec bielohlavá straka, matka žltá lutino perla.
Je to skořicová perlová samička. Otec je bělohlavá perlová straka a štěpí na skořici.
Na foto v strede je perlové mláďa tmavé z prvého hniezda a po preperení samec. Na druhej foto na pletive je aj údajná samica.
talda

XXX.XXX.195.189
h1b
napsal(a):
Ja to zatiaľ tiež tipujem na samicu, len ma mýli ten perlový samec z prvého hniezda.
Perlového samce odchovat můžete, protože otec je skořicováperlová straka a matka je ino perla.
ondra987

XXX.XXX.168.196
Dobrý den,
Prosím o info jestli se jedna o samce nebo samici?
Korelka je rok stará, preperena, nezpívá melodický, ale jen píská nebo štěbetá furt dokola stejně.
Doma mám ještě 100procentniho samce, který se před korelkou neustále předvádí, ale korelka o něj očividně nemá zájem.
Nikol402402
napsal(a):
Kľudne my napíšte ja vám dám vedieť čo je to za pohlavie
Stačí keď odfotite korelu z predu/zadu a vrch/spodok chvosta
Dá sa zistiť aj podľa správania u lutino a albino sa zistí len keď vidíte ako sa správa
Ak napodobňuje zvuky , melódie tak je to samec 100%
Samica nerobí to čo samec
Dobré ráno Nikol402402 👍😀
Na YOUTUBE napíš : korely eu jak na to pohlavie
https://youtu.be/hPt_7P9jjk8
Tam nájdete veľa informácií
A aj na Instagrame od uja meno: Korely EU
Davidko1992

XXX.XXX.195.179
Ladij

XXX.XXX.27.64
Natykep

XXX.XXX.239.184
Mohla bych vás poprosit jestli náhodou někdo nevíte jestli je toto samec nebo samice?moc děkuji za odpovědi
Natykep

XXX.XXX.239.184
Má zhruba něco kolem 4 měsíců, jinak moc děkuji za odpověď 🙂