Jarda64
XXX.XXX.170.181
Ahoj,mám problém,nemáte někdo zkušenoost? Tyrkysová samička x zelený sameček...první hnízdo tři modří,dva zelení,lutino a albínek...posl.jmenovaný asi 3 týdny po opuštění budky přestal létat a za krátko uhynul,nyní z druhého hnízda od stejného páru 6 mladých,stejných barev mimo lutina. Albínek vylétl a zdál se ok..po 14 dnech opět přestal létat a jen chodí.....stravu mají velmi pestrou,rodiče jsou nepříbuzní,ostatní mláďata jsou v pořádku.
Jarda64
napsal(a):
Ahoj,mám problém,nemáte někdo zkušenoost? Tyrkysová samička x zelený sameček...první hnízdo tři modří,dva zelení,lutino a albínek...posl.jmenovaný asi 3 týdny po opuštění budky přestal létat a za krátko uhynul,nyní z druhého hnízda od stejného páru 6 mladých,stejných barev mimo lutina. Albínek vylétl a zdál se ok..po 14 dnech opět přestal létat a jen chodí.....stravu mají velmi pestrou,rodiče jsou nepříbuzní,ostatní mláďata jsou v pořádku.
Dobrý den mám dotaz, jestli tou tyrkysovou samičkou myslíte mutaci nebo druh?Za druhé bavíme se o Neofemách?Pokud byl takovýto odchov, tak samec štěpí na ino a modré a samice na modré.Ale to by to byli oba Modrohlaví.To by bylo v pořádku.A s tím albinem je to tak, že albino je samička i lutina.Bohužel ty albina je velice těžké udržet při životě, pokud nemají zdraví základ.Mě se letos povedla 1 albinka a zatím naštěstí žije.A nedivte se protože při 7 mladých to mají ty 3 poslední hodně těžké.Jinak gratuluji jestli jsou to Modrohlavé, tak 7 mladých je úspěch.Nashle
Ako každé albino a niekdy i lutino má zníženú schopnosť videnia za silného osvetlenia, či už prirodzeného alebo umelého. Mláďatko je nedostatočne krmené, slabne, nevie nájsť rodičov ak ho oni sami nevyhladajú aby ho nakrmili a samo sa tak isto nedostatočne nakrmi. nehovoriac o príjme tekutín. Musíte mláďatko po vyletení z budky kontrolovať či je nakrmené a ak nie, odobrať alebo dokrmovať na myske s krmivom. Prípadne dokrmiť a odchovať ako mazlíka. Samozrejme dokrmovacou zmesou. Pri náhodnom výskyte albínov to bývajú často posledné vylihnuté mláďatká a tam je riziko zoslabnutia ešte večšie. Alebo posledná možnosť- s týmto javom sa zmieriť ale to asi nie je Váš prípad.
Díky za odpověď,to je docela problém.Pokusím se albínka dokrmit,ale co to znamená?,že ho budu krmit neustále?...v prvním případě jsem ho dal z voliéry do klece,potravu jsem dal do msky i na dno,vodu do napaječky i do misky,přesto uhynul,obávám se ,že to dopadne stejně.Neumím si představit,že to tak bude při každém hnízdění:-(
Dobrý den, já mám samišku blankytně modrou světlokřídlou a samce zeleného opalína a také vyvádějí zelené- se světlým a tmavým vlnkováním na křídle, modré- pokaždé jiný odstín, albíny a lutíny. Nejsou to výstavní ptáci takže jejich barvy mohou být doopravdy jiné. Já to nepoznám.
Mě sice neumírají, ale samice je od minulého hnízdění(loňské druhé hnízdo) škube. Nevím jak je to možné protože předtím vyvedla dvě hnízda bez poškození (3 a 4 mláďata). Začala je škubat, když jsem odjela na dovolenou. První mláďata jsem dokrmovala asi od čtrnácti dnů asi pět dní. Potom začala škubat samička zbylá mláďata v budce a od té doby jsou mladí v kleci a samice je krmí dál a já už nedokrmuji. Tím že jí pouštím do klece, tak je krmí, ale včera je zase začala škubat a tak ji musím při každém krmení hlídat. Všechna mláďata prospívají dobře a to krmím jen prosem a senegalským, veječnou míchanicí a ovocem a zeleninou. Nic víc nemají.