Dobrý den v čera mi umřel muj pár křepelek které jsem zakoupil na burze v hodoníně dal jsem je do malá klícky aby si zvikli na prostrědí a na bažanty a za dva dny mi umřeli (žádné naznaky uklování ) je mi to líto byl to muj první pár bily krmeny směsí pro slepice ( nechtěli jsme jim dát pšenici hned) pár musel být mladý na hodně částech těla neměli peří napadlo mě jestli nemohli umrznout ale když jsme se na to ptaly chovatele vyloučil to. prosím pomozte mu zistit nebo aspon dát neaké typi a mohli by jste mi poradit jestli by se našel neaký chovatel v okolí brna co by byl tak ochotný a nejaký už silnější párek by mi prodal. předem dekuji za tipi a nabídky.
honda.12345
napsal(a):
Dobrý den v čera mi umřel muj pár křepelek které jsem zakoupil na burze v hodoníně dal jsem je do malá klícky aby si zvikli na prostrědí a na bažanty a za dva dny mi umřeli (žádné naznaky uklování ) je mi to líto byl to muj první pár bily krmeny směsí pro slepice ( nechtěli jsme jim dát pšenici hned) pár musel být mladý na hodně částech těla neměli peří napadlo mě jestli nemohli umrznout ale když jsme se na to ptaly chovatele vyloučil to. prosím pomozte mu zistit nebo aspon dát neaké typi a mohli by jste mi poradit jestli by se našel neaký chovatel v okolí brna co by byl tak ochotný a nejaký už silnější párek by mi prodal. předem dekuji za tipi a nabídky.
Jaké to byli křepelky???
Dobrý den,
chovám taky křepelky, ale pšenice se mi nezdá zrovna moc vhodná, spíše šrot z pšenice nebo drcená, dávám směs prosa, řepku, mák, směs pro kuřata a vaječnou míchanici do stáří 2 měsíců každý den, později pak občas, do toho roboran a nutrimix, do vody AD3 nebo kapu jablečný ocet.
Vzhladom na to čo udávate, ste kúpil prepeličky z farmového chovu, silne ošklbané kôli chovu na malej ploche a nesprávnej výžive. Tieto sú chované dlhší čas pri vyššej teplote a krmené zmesou pre odchov kurčiat. Stres z prevozu, zo zmeny krmenia a nízka teplota pri zemi zapríčinili ich úhyn. Je neetické ponúkať tieto krásne vtáky v preplnených klietkach, niektoré už poznačené aj kanibalizmom. Je to jav typický pre všetky večšie burzy. Paradoxom je že i ja som bol nútený kúpiť sliepočky z takéhoto chovu a jedna z nich teraz sama sedí na vajičkach.