Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2011 12:35
tazuza

XXX.XXX.77.12

Dobrý den,
mám doma seno (guldy stavějí hnízda) a mám ho hodně. Můžu ho dát mníškovi jako jídlo?
Díky

23.8.2011 12:53
jurin

XXX.XXX.90.180

Poslední dobou jsou tady otázky jak od malých děcek...:-( Papoušek není králík ani koza!smajlík

23.8.2011 13:18
tazuza

XXX.XXX.77.12

jurin napsal(a):
Poslední dobou jsou tady otázky jak od malých děcek...:-( Papoušek není králík ani koza!smajlík

Ach jo! Nemyslela jsem samozřejmě, že to bude jeho hlavní potrava. Ale všimla sme si, že když má papoušek v kleci zelené a to mu teď venku v těchto vedrech rychle uschne, tak že ho dost jí nebo si s ním hraje. Proto jsem se dovolila zeptat, jestli mu třeba neuškodí!

23.8.2011 17:54
lutik

XXX.XXX.71.37

Uškodit určitě nemůže,mnoho lidí dává sušené ale rozdrcené bylinky do vaječin,suché stvoly mohou tímto posloužit nejen jako hračka.

nikolas

23.8.2011 22:08
nikolas

XXX.XXX.204.8

Seno dávat mníškům jako potravu je nesmysl, ale určitě si s ním budou hrát jako např. s proutím.

23.8.2011 23:15
standa_h

XXX.XXX.238.151

Náš veterinář nedoporučuje seno podávat, má nemálo případů, kdy se seno papouškům "zapíchlo" ve volátku. Bylo nám řečeno, že pokud se nejedná o papouška, který ze sena staví, neměl by s tím papoušek přijít vůbec do styku, natož aby se ho snažil pojídat..

Další otázkou je - energetická hodnota/výživová hodnota sena (jinak řečeno - papouškovi to stejně nic moc nedá). Tolik co vím já, samozřejmě nejsem žádný odborník na mníšky, o nichž je známo, že si staví velká hnízda, které právě můžou obsahovat seno, větvičky, apod. Takže rada spíše laika v tomto ohledu - nepodávat seno jako potravu ani jako stavební materiál, ke stavbě může použít hrubší větvičky, které nepozře.

24.8.2011 12:35
tazuza

XXX.XXX.117.108

Ok, díky za názory.

Přidejte reakci

Přidat smajlík