dobrý den budu stavět volieru
délka asi 4m
šířka 2m
výška 2m
Chtěl bych chovat kakariki je možné zde chovat (budky budou z venku)
2páry kakariki rudočelý
1 pár kakariki žlutočelých
1pár kakariki červenočelých
jestli je to možné prosím napište
maddar@seznam.cz
www.svetptactva.estranky.cz
nikolas

XXX.XXX.204.8
Podle mě taky ne a udělejte si pořádek v názvech.
se žlutočelými zkušenosti nemám, ale červenočelý jsou dost zvědavý a prolézají ostatní budky a jsou hodně agresivní jak vůči ostatním ptáků tak i k jedincům stejného druhu. kakariki jedině samostatně po páru v prostorné kleci jsou to výborní letci a čím větší je voliera tím lépe vynikne jejich ladný let
a co třeba
korela a andulka?
ti by mohli být spolu nebo mi prosím napište co se snáší
maddar@seznam.cz
korely s andulkami určitě ano, papoušek nádherný s korelami, papoušci horští s papoušky nádhernými, i rosely žlutolicí a pestré ale záleží na povaze měl jsem pestré které se báli korel ale také které by byli schopní ty korely zabít. Ale jinak já letos ještě chci postavit společnou volieru o rozměrech 5 x 3 x 2m a zálet 5 x 1 x 2m a chtěl bych tam zkusit 1,1 papoušek nádherný 1,1 horský a zezačátku 2,2 možná 3,3 korely ale později místo korel 1,1 papoušek královský.
adam.cizinsky
napsal(a):
korely s andulkami určitě ano, papoušek nádherný s korelami, papoušci horští s papoušky nádhernými, i rosely žlutolicí a pestré ale záleží na povaze měl jsem pestré které se báli korel ale také které by byli schopní ty korely zabít. Ale jinak já letos ještě chci postavit společnou volieru o rozměrech 5 x 3 x 2m a zálet 5 x 1 x 2m a chtěl bych tam zkusit 1,1 papoušek nádherný 1,1 horský a zezačátku 2,2 možná 3,3 korely ale později místo korel 1,1 papoušek královský.
Nedávejte si nádherné a horské do jedné společné voliéry, páří se i mezi sebou! Raději si tam dejte 2 páry jednoho z těchto druhů, k nim klidně pár korel a několik andulek
děkuji za odpovědi
maddar@seznam.cz
Korely je lepší chovat po párech, samci se navzájem můžou rušit, ne že by byli k sobě agresívní, ale brání si budky a na samotné hnízdění jim zbává méně času, paradoxně více mladých se můžete dočkat od jednoho páru, který je samostatně jak od třech párů, kteří jsou pospolu. Ale jsou chovatelé, kteří s tímto problém nemají.
Jestli chcete, můžete se mrknout na můj web: www.chov-ptactva.estranky.cz
Výletová okna bych už dnes udělal trochu jinak a kovová, aby mi na ně papoušci při otevření nesedali.Ale jinak zatím spokojenost.
maddar
napsal(a):
odpovíte prosím
Věřím, že takový nezodpovědní chovatelé se najdou, ale venku určitě zebřičky ne, chovala jsem je a ideální je, pokud jim teplota neklesne pod 10 st. ... když budete mít takový pěkný rozměr voliéry, zkuste spíš nějaké společenství ptáků, které se snáší a které snáší naše mrazy, ono i když vcelku dobře zateplíte, rozdíl teplot nebude větší jak 10 st. oproti venkovní teplotě, osobně bych prubla třeba nádherné, korely, mníšky, andulky, ale tak, aby voliéra nebyla přeplácaná
veska
napsal(a):
Nedávejte si nádherné a horské do jedné společné voliéry, páří se i mezi sebou! Raději si tam dejte 2 páry jednoho z těchto druhů, k nim klidně pár korel a několik andulek
Usoudil jsem správně že lze bez problémů chovat papoušky nádherné spolu s andulkama a korelama? Ještě jsem o této kombinaci neslyšel. Chystám se stavit velkou voliéru (3 x 1,5 x 2 m) a přemýšlím co do ní.
zdeněk_z.
napsal(a):
Usoudil jsem správně že lze bez problémů chovat papoušky nádherné spolu s andulkama a korelama? Ještě jsem o této kombinaci neslyšel. Chystám se stavit velkou voliéru (3 x 1,5 x 2 m) a přemýšlím co do ní.
to by zajimalo i mě mam nádherne zvlášt ve voliéře 3,8 x3x2m