Dobrý deň. Veľmi pekne prosím o akékoľvek seriózne rady alebo dobrý link na nete ohľadom chovu holúbka diamantového. Včera sa moj syn išiel s dedkom "iba popozerať" na burzu a dedko sa nechal obmäkčiť a kúpil mu dva páry týchto milých vtáčikov. No a keďže sa takto nečakane stali členmi našej domácnosti chcem im poskytnúť čo najlepšie podmienky pre spokojný život
.Zatiaľ sme im urobili provizórne bývanie ale už sme im v záhrade vyhliadli miesto na peknú priestrannú volieru a chceme sa pustiť do jej budovania. Nikde som ale nenašla v akych podmienkach sa im darí najlepšie a čo s nimi v zimnom období, co by vo voliere nemalo chýbať a čo majú najradšej (strava, vitamíny a pod.) Preto vas prosim o radu aby sme hneď na začiatku neurobili chyby ktorým sa dá predchádzať. Už teraz vám ďakujem za
je mi ľuto, ze to takto vnimate. Nechcem sa vyhovarat na nezodpovednost mojho syna ani svokra ze bez predchádzajúcej dohody a prípravy priniesli domov zvierata o ktore sa treba starat. iba som potrebovala rychlo a dobre poradit, nie sediet cele hodiny na nete a citat fora a skladat po vetach mozaiku informacii. To by som si mohla dovolit vtedy keby som este len planovala a zvazovala kupu. Ale tie vtacence su uz doma(nie mojou zasluhou) a jedine co chcem je, sa mali dobre a aby boli zdrave.to je vsetko. no i tak dakujem. idem teda hladat (hoci vsade narazam len na inzerciu ohladom holubkov). Viem ze chcem mozno privela ale verim ze sa najde aj niekto co poradi par vetami zaklad, nie v mojom zaujme...ide najma o tie vtaky. Mimochodom, hned na prvy pohlad si ma ziskali a ako ich tak z kuchynskeho okna pozorujem a pocuvam...budu toasi hlavne moji "milacikovia"...nuz...
to som zasa ja. Kubrt11 ma tak .."nabudil". .a v niečom mal pravdu. Keď som pozrela české články našla som kopec info. Tak už nemám také obavy a celkom sa aj teším...možno sa nám podarí na jar odchovať aj nejaké mláďatá...hoci keď tie naše dva páry pozorujem...zatiaľ sa prejavuje len jeden samček...tak uvidím...
katkat
napsal(a):
to som zasa ja. Kubrt11 ma tak .."nabudil". .a v niečom mal pravdu. Keď som pozrela české články našla som kopec info. Tak už nemám také obavy a celkom sa aj teším...možno sa nám podarí na jar odchovať aj nejaké mláďatá...hoci keď tie naše dva páry pozorujem...zatiaľ sa prejavuje len jeden samček...tak uvidím...
Zdravím,bylo mým cílem Vás"nabudit"k větší čtenářské aktivitě,a o to větší radost budete mít ze získaných informací vlastním přičiněním!Ať se Vám chov daří!K.