kovato
napsal(a):
DObrý den mám klec 80*80*65 D*V*Š chtěl bych tam tak 2 páry nějakého drobného exotického pttactva.
Poraďtě mi jaké druhy které se spolu snesou a zahnízdí.
Děkuju za vaše odpovědi
S pozdravem Tomáš
Dobry den,
ono je to ponekud slozitejsi. Jeden pra je bezproblemu, dva jsou problem, tri jsou vhodnejsi. Abych to vysvetlil. Jeden par je jasny. Dva pary se budou hasterit mezi sebou a muzou se natolik rusit, ze ani nezahnizdi, pripadne si hnizdeni zkazi. Budto si rozbiji vejce, nebo je nebudou z duvodu ruseni schopni dobre zahrivat, nebo si pozabiji vylihla mladata. Tri pary jsou vhodnejsi. Vzajemne postuchovani se rozmelni mezi vice jedincu, nebudou si moci hlidat pouze jednoho soka a budou se vice snazit hlidat si svevlastni hnizdo.
Tohle vsechno muze a nemusi byt pravda. Muzou se snest dva pary a nemusi se snest sedum. Jde o to jaci to budou jedinci. Pro Vasi klec bych doporucil zvolit dva ruznedruhy. Amadina gouldova, pasovniky, astrild belolici. Bohuzel, zadnou z techto kombinaci nemam overenu v praxi. Ja osobne jsem drzel v o neco vetsi kleci par guld a par zlatoprsek. Guldy vyvedli mlade, zlatoprsky nic.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
maddar
napsal(a):
já mám poněkud jiné zkušenosti mám 2 páry zebřiček a vůbec nic se neděje (zatím mám je půl roku)
po půl roce nemůžete dělat žádné závěry. Jak psal pan Šmidla... páry se můžou mezi sebou haštěřit ale taky spolu mohou normálně vycházet, záleží pár od páru. Já osobně byl ale do takové klece dal jenom jeden pár, na odchov je to ideální.
Ideálne sú klietkové zostavy ktoré sú na kolieskach a dajú sa odsunúť ako uvádzam na obrázku.
tazuza
napsal(a):
Tak to je super! Jak je místnost velká?
Asi 4,5 m x 8,5 m.
Ja som tie fotky vkladal pre regál s kolieskami, ktorý sa používa na odsúvanie a má funkciu dokonalej manipulácie hlavne pri čistení a to aj stien bez demontáži klietok. Takéto regály sa používajú v archívoch a knižniciach a ako vidíte dajú sa použiť aj na regál klietok. Nevýhoda je miestnosť bez prirodzeného denného svetla a vetranie je umiestnené v strope. Ešte fotka z vchodových dverí ktoré vidíte na prvej fotke a nad ktorými je elektrické vykurovanie ktoré je účinné práve pre ventilátor vo vedľajšom okne. To nie je moje chovné zariadenie a nie je to len jedna miestnosť. Na obrázku vidíte v pozadí ďaľšiu miestnosť, kde sú podobným spôsobom umiestnené väčšie klietky ako preletovačky.