Jak odnaučit papoušky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2011 17:19
exibit

XXX.XXX.20.94

Dobrý den, mám pro některé chovatelé asi primitivní dotaz. Jak odnaučit pár papoušků aby létaly na garnýž? Často tam sedí, jenže to není zrovna vhodné protože je to kovová garnýž a taky proto že jejich výkaly ničí závěs a sedačku. Tak jsem se chtěl zeptat jestli neznáte ještě nějáké způsoby jak je to odnaučit. Já na ně zkusil už vše co mě napado nebo sem někde přečetl ale furt nic. Zkusil sem je lehce odehnávat to zabíralo pokud sem byl v pokoji, ale jakmile zjistili že když tam nejsem tak se nic neděje tak tam létaly zase, zkusil sem tam dát "strašáka", ale za půl dne byl rozebraný na malé částečky :) , zkoušel sem mnoho jiných věcí a už si nevím rady. Předem díky za rady.
Přeji pěkný zbytek dne.

1.9.2011 19:00
monila

XXX.XXX.245.196

zkuste jim udělat nějaké bidýlko, které by bylo co nejvýše. Většina papoušků si pak bude sedat tam. :-)

1.9.2011 19:18
laďa.

XXX.XXX.181.111

jo jo,ptáci hledají nejvýše položené místo aby měli rozhled a cítí se tam nejbezpečněji. takže co nejvýše umístěné bidlo by bylo řešení,ale zas nevím jak je to pro vás reálné udělat bidlo tak vysoko. mě všichni ptáci které jsem měl doma a pouštěl jsem je taky sedali na garnyž. :-)

1.9.2011 20:13
maddar

XXX.XXX.136.193

moje andulka taky ale pak sem tam začal dávat klec a sedala na klec
ale je to jen moje skušenost
a řešení skuste tam dát něco čeho se bojí má andulka se bála umělé andulky (vlastě se bála uplně všeho)

2.9.2011 11:17
exibit

XXX.XXX.221.218

maddar napsal(a):
moje andulka taky ale pak sem tam začal dávat klec a sedala na klec
ale je to jen moje skušenost
a řešení skuste tam dát něco čeho se bojí má andulka se bála umělé andulky (vlastě se bála uplně všeho)

To jsem zkousel jak už jsem psal zprvu se báli ale o půl dne později nezbylo po tom strašákovi ani památky...
A maji proutěný košík jen o pár centimetrů níže než je garnýž. Taky se obávám aby, jak rádi dělají, nerozebíraly nitě ze záclony a jednou jednu nespolkli a neměli z toho vážnější potíže, jako například že by to blokovalo průchod potravy..smajlík

2.9.2011 15:58
maddar

XXX.XXX.136.193

ješte teda jeden dotaz máte papoušky ochočené ?

2.9.2011 16:52
exibit

XXX.XXX.221.218

maddar napsal(a):
ješte teda jeden dotaz máte papoušky ochočené ?

Jistě že mám, sice jeden je víc divoký, ale je ochočený dostatečně.

2.9.2011 18:28
maddar

XXX.XXX.136.193

tak nevím v čem je problem sdělávejte tak dlouho a oni si zvyknou dejte npř. na rameno nebo už nevím ale oni to za chvíli přestanou dělat
(je to velice primitivní rada ale snad pomůže)

Přidejte reakci

Přidat smajlík