Štepitelnost obyčejnich korel na bělohlave

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2011 13:37
beri

XXX.XXX.163.18

dobrýden prosil bych radu ohledně štěpitelnosti.Mam žluteho samce a albino samici zajimalo by mě jesti stěpi samci nebo i samice mam zajem si nechat od zminovaneho paru samici a dat ji samce albino. co s takto spojeneho paru bude za odchov dekuji za odpovědi

10.9.2011 16:34
atobajus

XXX.XXX.249.198

beri napsal(a):
dobrýden prosil bych radu ohledně štěpitelnosti.Mam žluteho samce a albino samici zajimalo by mě jesti stěpi samci nebo i samice mam zajem si nechat od zminovaneho paru samici a dat ji samce albino. co s takto spojeneho paru bude za odchov dekuji za odpovědi

Bělohlavá mutace je recesivní, proto štěpí jak samci tak samice. Pokud si z odchovu necháte mladého samce, jak píšete, tak to bude štěpák na bělohlavou a s bělohlavou samicí vám dají jak bělohlavá mláďata tak štěpáky a to u odbou pohlaví.

10.9.2011 16:41
beri

XXX.XXX.163.18

Děkuji za odpověď ale zajimalo by mě jestli teda stěpi i samice ja bych si chtěl samici a dat ji samce albino bude samice štěpit když je od zminovaneho paru lutino albino děkuji

10.9.2011 16:45
zbosace

XXX.XXX.110.107

Takže podla toho čo píšete je i lutino samica štepitelná na bielohlavé? Zadavatel si chce totiž nechať lutino samičku po lutino samcovi x albino samici. Tú chce následne páriť s albino samcom. Ja mám zostavený pár 1:0 perlová šedá straka x perlová škoricová bielohlavá. Mláďatá sú tri svetlé škorice perlové a jedna šedá perla. Aká je prosím u nich štepitelnosť? V ďalšom hniezde od tohoto páru sa ukazuje jedno mláďa lutino?, jedna škoricová perla a jedna šedá perla.

10.9.2011 17:35
atobajus

XXX.XXX.249.198

1,0 lutino x 0,1 albino = 50% 1.0 lutino/bělohlavá
50% 0.1 lutino/bělohlavá

Beri, u vás jsem si špatně přečetl zadání, takže opravuji. A ano na bělohlavé štěpí i samice.

1,0 albino x 0,1 lutino/bělohlavá = 50% 1.0 albino
50% 1.0 lutino/bělohlavá

50% 0.1 albino
50% 0.1 lutino/bělohlavá

Pane Kyselica tohle je pár, který jste uvedl.

1.0 přírodní straka perlová x 0.1 skořicová bělohlavá perlová = 50% 1.0 přírodní perlová /skořicová, straka, bělohlavá

50% 0.1 přírodní perlová/straka, bělohlavá

Ale pokud Vám pane Kyselica tento pár odchovává i skořice a lutino tak je Váš samec štěpitelný na skořice a ino.
Tzn. tenhle případ, ale tady už jsem si vzal na pomoc kalkulačku ať to nemusím psát z hlavy přestože je to pro mě zábava, ale jen kopírovat protože je toho víc.

1.0 přírodní straka(ADM) opalinová(perlová) /skořicová-ino x 0.1 přírodní skořicová modrá(bělohlavá) opalinová(perlová)

% ze všech 1.0
48.5% 1.0 přírodní opalinová(perlová) /skořicová straka(ADM) modrá(bělohlavá)
1.5% 1.0 přírodní skořicová opalinová(perlová) /straka(ADM) modrá(bělohlavá)
48.5% 1.0 přírodní skořicová opalinová(perlová) /ino straka(ADM) modrá(bělohlavá)
1.5% 1.0 přírodní opalinová(perlová) /ino skořicová straka(ADM) modrá(bělohlavá)

% ze všech 0.1
1.5% 0.1 přírodní skořicová opalinová(perlová) /straka(ADM) modrá(bělohlavá)
48.5% 0.1 přírodní opalinová(perlová) /straka(ADM) modrá(bělohlavá)
1.5% 0.1 ino opalinová(perlová) /straka(ADM) modrá(bělohlavá)
48.5% 0.1 ino skořicová opalinová(perlová) /straka(ADM) modrá(bělohlavá)

11.9.2011 16:13
zbosace

XXX.XXX.180.238

Takže všetky mláďatá sú štepáci na bielohlavé.

11.9.2011 16:51
atobajus

XXX.XXX.249.198

zbosace napsal(a):
Takže všetky mláďatá sú štepáci na bielohlavé.

Přesně tak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík