kukuk
napsal(a):
penanti se nesnesou s nicim. Zlikviduji vse zive, takze k andulkam urcite ne
No ono také hodně záleží na jedincích, viděl jsem u jednoho chovatele volieru 15 x 5 x 2 m ( D x Š x V ) ve které měl 30 párů andulek , 2 páry přírodních penantů a pár rosel rubino a vše mu odchovává. A prý se mu stalo, že rubinka odchovala penanta, ale on tam to vajíčko prý nepodložil.
nikolas

XXX.XXX.204.8
adam.cizinsky
napsal(a):
No ono také hodně záleží na jedincích, viděl jsem u jednoho chovatele volieru 15 x 5 x 2 m ( D x Š x V ) ve které měl 30 párů andulek , 2 páry přírodních penantů a pár rosel rubino a vše mu odchovává. A prý se mu stalo, že rubinka odchovala penanta, ale on tam to vajíčko prý nepodložil.
V tak velkém prostoru podle mě zas až tak na jedincích nezáleží. Je tam dost místa aby mohl pronásledovaný pták uletět. V malé voliéře to nejde.
Dobrý den. přez zimu by to šlo,ale během chovné sezony by to byl problém.Penant v toku by pronásledoval andulky,možná i zabil,ale jistě by Vám likvidovaly vylétávajíci andulky,což je problém u všech rozel,když je zrovna nezabijí tak jim ukousnou zobák nebo nohu.Proto bych Vám to nedoporučoval.
S pozdravem Mirek.
petule789
napsal(a):
ta voliera je mala i pro ty andulky ne tak kdyz tam budou i penanti spocitej si kolik tam bude celkem ptaku kdyz zahnizdi vsechny pary andulek a kazdy znich bude mit treba 4 mlade tak to tam bude vypadat jak v prenosce nemyslim to zle je to jen muj nazor
No já mám ještě další voliéry na dorost takže ty co vylétnou z budky a naučí se žrát tak je přemístím od starých párů... Asi je to tedy blbej nápad no. Tak nic jenom užvažuju o tom jestli by se tam vešli nebo ne protože zatím nemám finance postavit velkou voliéru. Tak aspoň vím do budoucna no. Mockrát děkuji za odpovědi... S pozdravem Škvor.