Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2011 08:51
jajina.k

XXX.XXX.48.123

Dobrý den,mám dva letošní příbuzné alexe rudohlavé-únor 2011. když jsem si je přivezla,měli oba světle šedou hlavu,nyní se začínají vybarvovat odlišně-jeden má hlavu stále světle šedou a druhý už hodně tmavě šedou-skoro do černa,na světle s odlesky modré. Dá už se poznat pohlaví,nebo se opravdu čeká až do úplného vybarvení? Chtěla bych jednoho vyměnit a založit páru. přikládám foto. Díky

nikolas

28.9.2011 13:05
nikolas

XXX.XXX.204.8

Zatím to nemusí nic znamenat, jeden pták z vašeho páru prostě začal přepeřovat o něco dřív. Já jsem měl letos odchov od dvou párů (4+3) a po prvním přepeření mají hlavy úplně stejně vybarvené do tmavošeda. A když je tak pozoruji tak vidím rozdíl ve velikosti takže předpokládám, že z těch mohutnějších se vyklubou samci. A pokud jsou ti vaši z jednoho hnízda tak samci mívají o něco delší ocas než samice.

28.9.2011 13:33
jajina.k

XXX.XXX.48.123

nikolas napsal(a):
Zatím to nemusí nic znamenat, jeden pták z vašeho páru prostě začal přepeřovat o něco dřív. Já jsem měl letos odchov od dvou párů (4+3) a po prvním přepeření mají hlavy úplně stejně vybarvené do tmavošeda. A když je tak pozoruji tak vidím rozdíl ve velikosti takže předpokládám, že z těch mohutnějších se vyklubou samci. A pokud jsou ti vaši z jednoho hnízda tak samci mívají o něco delší ocas než samice.

Ti Vaši jsou nádherní:-) Děkuji,mrknu ještě na ta ocasní pera. V kolika letech začali ti Vaši odchovávat,až po těch třech? A přes zimu jim přitápíte,nebo máte jen zálet? Zvláštní,že rudohlavým by se mělo přitápět,ale černohlavý jsou mnohem odolnější a mínusová teplota jim prý nevadí a přitom jsou skoro stejně stavěnísmajlík Chovatel od kterého je mám je měl celoročně venku ve voliéře se záletem.
ještě se chci zeptat co zkrmujete za zrniny,nemůžu se nikde dohledat speciáního krmiva pro alexe,tak nevím jestli mám něco přidat. Míchám si sama různé druhy slunečnice,prosa,oves,fazole mungo,kukuřici,sušené ovoce.....zeleninu,ovoce i zelené mi berou,tak toho mají dostatek.
Snesli by se rudohlaví a alexama růžovýma v jedné voliéře mimo hnízdící období?

nikolas

28.9.2011 18:57
nikolas

XXX.XXX.204.8

jajina.k napsal(a):
Ti Vaši jsou nádherní:-) Děkuji,mrknu ještě na ta ocasní pera. V kolika letech začali ti Vaši odchovávat,až po těch třech? A přes zimu jim přitápíte,nebo máte jen zálet? Zvláštní,že rudohlavým by se mělo přitápět,ale černohlavý jsou mnohem odolnější a mínusová teplota jim prý nevadí a přitom jsou skoro stejně stavěnísmajlík Chovatel od kterého je mám je měl celoročně venku ve voliéře se záletem.
ještě se chci zeptat co zkrmujete za zrniny,nemůžu se nikde dohledat speciáního krmiva pro alexe,tak nevím jestli mám něco přidat. Míchám si sama různé druhy slunečnice,prosa,oves,fazole mungo,kukuřici,sušené ovoce.....zeleninu,ovoce i zelené mi berou,tak toho mají dostatek.
Snesli by se rudohlaví a alexama růžovýma v jedné voliéře mimo hnízdící období?

Mám složené dva páry kde u jednoho je samec 03 a samice 05 a u druhého je to naopak. Letos jsem měl první odchovy, ale od mláděte mám jen samce z r. 05, ty ostatní jsem už kupoval jako dospělé. Ale měli by začít odchovávat ve třech letech.
Na zimu je stěhuji do zimoviště kde i hnízdí, takže jim topit musím. Snášet mi začínají v únoru.
O černohlavých jsem to taky četl že jim zima nevadí, ale to tak nemůžete srovnávat i když jsou skoro stejně velcí. Tam záleží na tom kde ten druh žije v přírodě. Černohlaví žijí co jsem četl ve vyšších nadmořských výškách takže jsou na zimu zvyklí.
Já je krmím směsí kde je proso, oves, slunečnice, kardi, pohanka, lesknice, pšenice, kukuřice. Celý rok krmím máčeným.
Z ovovce a bobulí mají rádi jablka, hrušky, jeřabiny, černý bez, špendlíky, švestky, meruňky. V létě se můžou utlouct po hrášku.
S alexandrama růžovýma mimo hnízdění můžou být určitě, sám jsem je tak měl přes léto 3 roky. Tady je fotka jako důkaz.

28.9.2011 19:37
jajina.k

XXX.XXX.48.123

To je vážně nádhera.
Já mám zkušenost se zebrama,andulama,agáčema,korelama,ale po nějaké pauze v chovu jsem se rozhodla pro alexe,jsou úžasní,od malých až po číňany. Ti rudohlaví a růžoví jsou takový zajímavější tím,že nejsou tak rozšíření. Jak se pohybuje cena na podzim/zimu těchto ptáků na burzách?

nikolas

28.9.2011 22:15
nikolas

XXX.XXX.204.8

Na burzy jezdím málo, ale co sleduji inzerci tak letošní mladé u obou druhů jsem viděl nabízet od 1500 do 2000 kč. A máte pravdu že nejsou tak rozšíření. V inzerci se tak často neobjevují.

Přidejte reakci

Přidat smajlík